Bir Aşk Hikayesi 'Kızkumu'

kizkumu-orhaniye

Bir Aşk Hikayesi...

Çok eski zamanlarda bölgenin kralının güzel bir kızı varmış. Kız her gün sahile iner ve burada vakit geçirmeyi çok severmiş. Bir gün kız burada fakir bir balıkçı ile tanışır ve balıkçı ile kız birbirlerine aşık olurlar. Her akşam bu sahilde gizli gizli buluşup aşklarını yaşarlar...

Bu durum zamanla kralın kulağına gider ve askerlerine kızını takip etmeleri emri verir. Askerler kızı uzaktan izlediklerinde kızın sahile indikten sonra balıkçıya bir işaret verdiğini ve daha sonra balıkçının ufak bir sandalla sahile yanaştığını görürler...

Askerler bu durumu aynen izah ederler krallarına. Kral ise ertesi gün kızını yakalatıp askerlerine sahile gitmelerini ve aynen kızı gibi balıkçıya işaret göndermelerini buyurur...

İşareti gören balıkçı genç sevgilisine kavuşma hayaliyle bir manga askere doğru kürek çekmeye başlar. Sevgilisini öldüreceklerini bilen genç kız ağlamaya başlar...

Kız bir anda askerlerin elinden kurtularak sevgilisine doğru koşmaya başlar sevgilisini ölümden kurtarabilmek için. Ama denizdeki sevgilisini kurtarabilmesi imkansız...

Ama sevda bu; kural filan dinlemez. İşte o an bir mucize gerçekleşir..!

Kızım denizde adım attığı her yer bir kumsala dönüşür... Kız denizin üzerinden koştukça bir kumsal serilir önüne... Sevgilisine kadar koşmaya devam eder.

Kız en sonunda kayığa ulaşarak sevgilisine sarılır...

Ancak bir okçu delikanlıyı hedefleyip sallar okunu.

İşte o ok birbirlerine sarılmış olan gençlere isabet eder. Tek bir okla oracıkta can verirler. Bu dünyada kavuşamayan gençler sonsuzlukta kavuşmuşlardır birbirlerine. Derler ki bu kumlar onların kanıyla kırmızıya boyanmıştır...

Denizin Üzerinde Yürümek...

Siz hiç denizin üzerinde yürüdünüz mü ?

Burası Kızkumu. Sahilden koy içine doğru 400 metre boyunca uzanan bir kum yolu. Bu kum yolu üzerinde yürüyen insanları gördüğünüzde hayret edeceksiniz.

Bu kum yolu denizin yaklaşık 1-2 karış altında uzanıyor ve bazı bölümlerinde suların alçalmasıyla birlikte suyun üzerinde beliriyor. Burada yürüdüğünüzde dışarıdan sanki suyun üzerinde yürüyormuş gibi görünüyorsunuz... 

Kizkumu-Orhaniye
Kizkumu-Orhaniye

Sahilin yanındaki kız heykeli ise bu muhteşem doğa harikasının efsanevi hikayesini canlandırmak amacıyla koyulmuş. Buraya kadar geldiyseniz bu heykel ile bir fotoğraf çekilmelisiniz. Benimki ise yazının sonunda... :)

Kizkumu-Banner

Kızkumu, Marmaris'in Orhaniye köyü içerisinde bulunan bir doğa harikasıdır. Türkiye'de böyle bir oluşumun benzeri yoktur. Burası Marmaris'in en önemli turistik noktalarından biri olması sebebiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çok çekmektedir. Marmaris bölgesinde yapılan Jeep Safari ve Hisarönü Tekne Turu faaliyetlerinin de en  popüler uğrak noktasıdır. 

Tipik bir ege sahil köyü olan Orhaniye'nin geçmişi M.Ö. 3.yüzyıla kadar dayanıyor. Rumların yaşadığı dönemde "Kırvasil" olarak bilinen bu bölgenin antik ismi ise Baybassos. Orhaniye çevresinde Baybassos antik kentine ait birçok kalıntı mevcut. Orhaniye'nin karşısındaki adada ise buranın sembolü haline gelmiş bir Korsan Kalesi var. Kızkumu'ndan karşıya baktığınızda görebilmeniz mümkün.

Korsan-Kalesi-Kizkumu-Orhaniye

Kızkumu'nda Ne Yenir?

Kızkumu Sahilinde önceden bir restoran işletmesi bulunuyordu. 2015 yılı itibariyle burası kapanınca bu sahilde büyük bir boşluk oluştu. Bununla birlikte burada yeme-içme faaliyetleri çevredeki restoranlar tarafından karşılanabiliyor. Tavsiye olarak kesinlikle İncir Restaurant'ı önerebilirim.  Burası benim en güzel çok amaçlı mekan keşiflerimden biri. Sahilin hemen kenarında harika bir manzaraya ve konuma sahip. Ayrıca ege mutfağında da gayet iyiler.

İncir Restaurant : 0252 487 11 35 www.orhaniyeincir.com

incir-restaurant-orhaniye

Kızkumu'nda Nerede Kalınır?

Kızkumu çevresinde konaklanabilecek birkaç butik otel ve küçük aile işletmeleri bulunuyor. Burada yine sizlere tavsiye olarak İncir Bungalow'u önerebilirim. Harika bungalow odalarıyla tertemiz bir işletme. Odanızdan çıkıp direk denize girmenin keyfini yaşayabiliyorsunuz. Buranın aynı zamanda bir iskelesi de mevcut. Teknelere de bağlama, konaklama ve restaurant hizmeti verilebiliyor.

İncir Bungalow & Beach : 0252 487 11 35 www.orhaniyeincir.com


incir-bungalow-orhaniye

Bunun yanısıra konaklayabileceğiniz diğer butik otel ve aile işletmeleri :

Palmiye Hotel & Marina : 0252 487 11 34
Kızkumu Motel : 0252 487 10 23
İskele Motel : 0252 487 10 13
Erol Motel : 0252 487 10 18
Evcan Motel : 0252 487 11 95

Ayrıca Kızkumu - Orhaniye bölgesinde karavanla çok rahat konaklayabilir ve kamp yapabilirsiniz. Uygun alanlar var. Burası harika bir yer. Güne Kızkumu'nda uyanmanın verdiği keyifi buraya geldiğinizde anlayacaksınız...

Kızkumu'nda Neler Yapılır?

* Harika bir yürüyüş parkuru var. Yaklaşık 1 saat yürüyüşle yukarıdaki antik kente çıkabilirsiniz. Etraftan kekik toplamayı unutmayın...
* Bol bol yüzebilsiniz. Çarşaf gibi bir denizde yüzmenin keyfi harika...
* Koyda su sporları yapabilirsiniz.
* Köye mutlaka uğrayın. Köy kahvesinde buranın meşhur kekik çayını için.
* Orhaniye civarındaki koyları ve adaları mutlaka gezin. İnbükü, Kamelya Adası, Dişlice Adası, Selimiye her biri harika yerler. Kızkumu'ndan kalkan Wiseone isimli tekne ile bu bölgede harika bir Hisarönü Tekne Turu yapabilirsiniz. Tekneye gidip Gezenti Caner'in dostlarıyız dediğinizde sizlerle en güzel şekilde ilgileneceklerdir. Artık bir selamımızı da söylersiniz :)

Kızkumu'na Nasıl Gidilir?

Kızkumu Marmaris'e 27 Km uzaklıktadır. En kolay şekilde Datça yolundan ulaşabilirsiniz. Marmaris'ten Datça yoluna girip 15 Km ilerledikten sonra Bozburun sapağına gelirsiniz. Sapaktan Bozburun, Orhaniye yönüne döndüğünüzde 13 Km sonra Kızkumu'na (Orhaniye) varmış olacaksınız.

Diğer bir yol ise İçmeler'den eski Datça yolunu takip edip Yeni Datçayoluna Hisarönü köyünden bağlanmaktır. Bu yol sizi yine Bozburun sapağına çıkaracaktır.

Eğer özel aracınız yok ise Marmaris'ten kalkan Orhaniye minibüsleri ile Kızkumu'na ulaşmanız mümkündür.


Sanırım artık Kızkumu'na geçici bir veda etme zamanı geldi. Kızkumu'nun simgesi bu arkadaşla 
uzun yıllardır tanışırız. Buraya geldiğinizde ona da bir selamımı iletirseniz çok sevinirim :)

Kizkumu-Gezenti-Caner

Kızkumu'ndan Sevgilerle...
Caner ÇELİK

Fotoğraflar : Caner ÇELİK

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir
hisaronu-tekne-turu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz İnstagram Hesabımı takip edebilirsiniz. Ayrıca Facebook Sayfamdan da paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım. Beğendiğiniz yazıları lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşınız. Teşekkürler :)

Bu yazıda  Hisarönü tekne turu, Marmaris hisarönü tekne turu, Marmaris çevre gezileri, Marmaris çevre turları, Marmaris günübirlik turlar, Marmaris tekne kiralama, Marmaris kızkumu, Marmaris kızkumu tekne turu, Kızkumunda tekne turu, Kızkumu tekneleri  konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir.

Bütün Gezi Yazılarım

Takip İçin
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. tek kelimeyle muhteşem bir yazı olmuş... her yerde eğer turistik bir ilgi çekmek isteniyorsa illa ki bir aşk hikayesi hazin bir son oluyor yada kesinlikle dilek dileme durumu varsa çok rağbet oluyor :) :) seviyoruz böyle şeyleri :) anlatımınız için çok teşekkür ederim caner bey :)

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar