Bir Tatlı Huzur Almaya Geldim "Çiftlik"


Burası Çiftlik... Marmaris'ten 38 kilometre uzaklıkta bir cennet. İlk defa gelenler için kabus gibi virajlı bir yolun ardından ulaşılan eşsiz bir güzellik. Hani derler ya gülü seven dikenine katlanır diye, işte burayı bilenler de bu yola seve seve katlanıyor. 

Aslında ulaşımın biraz zor olması buraya hoş bir gizem katıyor. Belki de Çiftliğin bu güne kadar bu kadar bakir kalmasını buna borçluyuz. 

Burada Marmaris'ten alıştığınız hareketli gece hayatını bulamazsınız. Gürültülü barları, restoranları da unutun. Burada bulabileceğiniz şeyler harika bir sahil, muhteşem bir deniz ve bolca huzur... Böylece bedeninize ve ruhunuza güzel bir ödül verebilirsiniz Çiftlik'te...


Gündüz denizin, kumun ve güneşin keyfini çıkarırken, akşam da sahil kenarında dalga sesleri eşliğinde yakamozu seyredip, gökyüzündeki yıldızlarla başbaşa kalabilirsiniz mesela... Hatta Çiftlik'in tam karşısında size göz kırpan Rodos adasına bir selam verebilirsiniz...



***

Çiftlik Koyu'nda bir adet tatil sitesi, bir adet otel ve birkaç restoran bulunuyor. Burası aynı zamanda Marmaris'ten kalkan gezi teknelerinin de en popüler uğrak noktalarından. Buraya kendi yatınız ile gelirseniz de demirleyebileceğiniz iskeleler mevcut. Burada huzurlu bir günün ardından Rafet Baba Restaurant'da enfes yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Tavsiyem kesinlikle deniz mahsulleri...


Çiftlik Koyu'nun karşısındaki ada ise buranın maskotu diyebiliriz. Adanın ismi Çiftlik Adası. Eskiden burası Nevzat amca dediğimiz bir mimara aitti. Yazın belli dönemlerinde gelir şatoya benzer evinde kalırdı. Burada olmadığı dönemlerde ise adasını bekçiye emanet ederdi.

Nevzat amcanın vefat etmesinin ardından bu adayı ülü işadamı Ali Ağaoğlu satın aldı. Şimdi işse Ali Baba'nın Çiftliği gibi kafasına göre şekillendiriyor adayı.


Burada konaklama yapmak isteyenler de koydaki oteli ve ufak bungalow evleri tercih edebilirler. Aynı zamanda site içerisindeki evler de yaz sezonunda belli dönemler halinde kiraya veriliyor.

***


Çiftlik'in bu şirin evlerinin olduğu kısım bir tatil sitesidir. Siteye girdiğinizde düzenli bir planla yapılan evlerin arasındaki küçük sokaklardan denize ulaşabilirsiniz. Her evin kendine ait bir bahçesi vardır. Dilerseniz evlerin bahçesinde hamağınızı kurup kuş sesleri arasında yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Şehir hayatından uzak olmanın keyfini burada doyasıya yaşayabilirsiniz. Çiftliğin bol oksijenli havasını solumak bedeninize çok iyi gelecek...


Site içerisinde site sakinlerine ait şirin bir kütüphane bulunuyor. Site sakinlerinin kitap bağışlarıyla zenginleşen bu kütüphanede kitap okurken bu hobinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Site sorumlusu Duran bey evlerin ihtiyaçları ile sürekli olarak ilgileniyor. Haftanın belirli günlerinde Bayır Köyü'nden gelen satıcılardan sebze, meyve gibi bazı mutfak ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Gazete, sigara gibi diğer günlük ihtiyaçlarınızı ise koydaki tek market olan Mehmet Market'ten sağlayabilirsiniz.


Marmaris'e gidip bal almadan dönülmez. Koyda kurular tezgahlardan bir çok bal çeşidinin tadına bakıp satın alabilirsiniz. Hergün sabahın erken saatlerinde ekmekleriniz Bayır Köyü'nden taze taze gelir. Güzel bir sabah kahvaltısı Çiftlik'in en güzel anlarından biridir. Güne farklı başlarsınız Çiftlik'te. Burada komşuluk da bir başkadır. Dışarıdan gelseniz bile kimse sizi yadırgamaz. Yıllardır tanıyormuş gibi karşılayıp yardımcı olurlar...

***


Bizim Gözümüzden Çiftlik...

Benim için biraz daha farklıdır Çiftlik. Çocukluğumun, gençliğimin geçtiği yerdir. Bizim için en kısa ifade ile "Bir Tutkudur Çiftlik"...

Bazen ne kadar uzak kalsak da kopamayız buradan. Bedenimiz başka yerlerde olsa da ruhumuz hep buradadır. Çünkü bizim için burada olmanın tadı hiçbir yerde yoktur. Çiftlik hatta bir ihtiyaçtır bizim için. Gece iskelede oturup yıldızları seyretmenin yerine hiçbirşeyi koyamayız. Arkadaşlıklar, dostluklar, komşuluklar çok farklıdır burada, herkes aile gibidir. Bazen aile büyüklerimizin buraya ilk geldiklerinde "yolun", "elektriğin", "suyun" olmadığı zamanlardaki anılarını dinleriz. Bu şartlarda bile buradan nasıl tat aldıklarını okuruz gözlerinden. Burası bizim için sadece güzel bir koy, temiz bir denizden ibaret değildir. İnanılması güç bir bağlılık, bağlılıktır.

Bazen ne kadar az zamanımız olsa da, bir nefeslik geliriz bu küçük koya... 
Bir Tatlı Huzur Almaya...



Çiftlik'ten Sevgilerle...

Caner ÇELİK

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir
hisaronu-tekne-turusedir-adasi-gezi-notlari
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz İnstagram Hesabımı takip edebilirsiniz. Ayrıca Facebook Sayfamdan da paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım. Beğendiğiniz yazıları lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşınız. Teşekkürler :)

Bu yazıda  Belgrad Ormanı, Belgrad Ormanı Doğa Yürüyüşü, Belgrad Ormanı Nerede, Belgrad Ormanı Nasıl Gidilir, Belgrad Ormanı Piknik, Belgrad Ormanı Treaking, Belgrad Ormanı Hiking, Belgrad Ormanı Kamp, Belgrad Ormanı Mangal, Belgrad Ormanı Giriş Ücretleri, Belgrad Ormanı Araç Giriş Ücretleri  konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir.

Bütün Gezi Yazılarım

Takip İçin
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Çiftlik bozulmamış ender cennetlerimizden.. Ne mutlu bana gidip orayı yaşayabildim.. tekrardan blog yazarlığına dönmenize sevindim.. devamla kalın..

    YanıtlaSil
  2. yazınızı okurken orayı yaşıyor gibi hissettirdiğiniz için çok teşekkürler caner bey :)

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar