Gökova'nın Gizli Cennetleri 'Karacasöğüt - Yediadalar - Bördübet'

              
Çoktandır aklımızda olan bir plandı Gökova'nın bilinmeyen yollarına Jeep'le dalıp kendimizi Gökova Körfezi'nde bulmak. 2 şey lazımdı bize.. 1- Zaman, 2-Bir Jeep. Daha önce buranın bir kısmına Fiat Linea ile dalmışlığımız vardır fakat bu sefer o riski göze alamazdık. Çünkü Linea ile geçtiğimiz yerleri görseler bizi Fiat firmasından plaket ile ödüllendirirlerdi :)

Zaman için sezonun hafiflemesini bekledik, jeep olayını ise dostum Süleyman halletti.. Topladık ekibi düştük yollara..

İlk önce ekibi tanıştırayım sizlere.. Üstteki fotoğrafta alt kısım soldan sağa Ben, Fatih, Süleyman.. Üsttekiler ise soldan sağa Oğuzhan, İbrahim ve Kamil.

Marmaris'ten Datça yoluna doğru 1 km gittik gitmedik, Süleyman yıllardır acaba bu yol nereye gidiyor dediğim yola soktu bizi. Yol dediğime bakmayın öyle her araçla gidilebilecek bir yol değil, neyse ki altımızda arazi jeep'i var.


Tam arabamızın maşallahı var derken, benzin göstergesinde benzin bi anda dibe vurdu. Acaba gösterge mi bozuk? yoksa arabada başka bir sıkıntı mı var? diye durduğumuzda arabayı tekrar çalıştırırken arabanın anahtarını kırdık ve anahtarın bi kısmı içeride kaldı.. :)

Maceramızın ilk 10 dakikası çok beklediğimizin üstünde aksilikler ve sürprizlerle başlayınca hepimiz günün nasıl biteceğini bi düşünür olduk.. Ama koyduk kafaya bi kere o Gökova'ya gidilecek! 

Aracın göstergesinin bozuk olduğunu anlayıp yola devam ettik. Anahtara gelince, onu Süleyman nasıl yaptı hala anlamış değilim.. :)

***

Yıllardır her yaz Marmaris'teyim ama bu yollara ilk defa girdim. Sanki ormanda bir labirentin içindeyiz gibi Allaha emanet gidiyoruz. İçimizden bir tek Süleyman biliyor yolları neyse ki.. :)

Süleyman demişken birkaç dakika yolda gittikten sonra "kanka sana bi sürprizim var" dedi.. Bende hayırdır ne sürprizi dediğimde ormanın ortasında durdurduk arabayı.. Ee ne sürprizi? derken daldık çalıların arasına.. Süleyman önde biz arkada ilerliyoruz.. İlerliyoruz da çok da öyle ilerlenebilecek yerler de değil.. 

       
Acaba bu yolun sonu nereye çıkacak diye beklerken yol bitmek bilmiyor. Az önceki cümlede "yol" dediğime bakmayın çalı,çırıpı, dal, diken, börtü, böcek ne ararsan var.. Süleyman önde biz arkada ayağımızda parmak arası terliklerle ilerlemeye çalışıyoruz :)

Derken Süleyman ve Fatih gideceğimiz o meçhul yere ulaşıyorlar.. Arkalarında da ben.. İlk gördüğümde "Ohaaaaa" diye bir tepki verdiğimi hatırlıyorum.. Arkamdan gelen diğer arkadaşlar da bu tepkiyi artırarak veriyorlar..

Süleyman'ın en son 15 yıl önce geldiği bu meçhul yerin meğer Karacain Mağarası imiş

Karacain-Magarasi-Karacasogut
Karacain-Magarasi-Karacasogut
Karacain-Magarasi-Karacasogut-Marmaris

Burası çok uzun yıllar önce meğer Marmaris'te jeep safari turu parkurunda yer alıyormuş ve son yıllarda Hisarönü'ne yeni jeep parkurları açılınca buralar popülerliğini yitirmiş. Süleyman bilir benim böyle yerleri sevdiğimi, aldı getirdi bizi 15 yıl sonra..

Mağaraya hep birlikte giriyoruz fakat yaklaşık 15 metre ilerisinin suyla kaplı olduğunu gördüğümüz için maalesef fazla ilerleyemiyoruz.

Karacain-Magarasi-Karacasogut

Önemli Bilgi : Mağara keşiflerinde suyla kaplı bölümler için şişme bot gereklidir. Ayrıca kafa lambası, kask, ip gibi ekipmanların yanısıra mağara içerisindeki oksijenin durumunu ölçmek için cihazlarla keşif yapılmalıdır. Aksi taktirde ölümcül tehlikeler yaşanabilir. Amatör keşiflerde bilmediğiniz bölümlerden çok fazla ilerlememenizi tavsiye ederim. 

Karacain Mağarası'nı araştırdığımda 421 metrelik derinliğe sahip olduğunu öğrendim. Ayrıca mağaranın içerisinde 2 adet gölet bulunuyormuş.

Buralar genelde çok bakir ve çok az bilinen yerler olduğu için daha uzun yıllar turizme açılacağını ya da insanlar tarafından isminin duyulacağını sanmıyorum.

***

Mağara maceramızın sonrasında Karacasöğüt limanına doğru aracımızla devam ediyoruz. İlk defa gittiğim yerler beni çok heyecanlandırır, bu yüzden bu civarda görülmedik yer bırakmamak peşindeyim.. Bugün de bu coğrafyanın tamamını görüp bitireceğiz.. Karacasöğüt limanındayız..

Karacasogut-Limani            
Burada biraz bir şeyler atıştırdıktan sonra aracımıza binip yolumuza devam ediyoruz. Yine yıllardır merak ettiğim Gökova'nın meşhur Denizkızı Heykeli var sırada.. Karacasöğüt limanının biraz ilerisindeki Okluk Koyu'na gidiyoruz..

Okluk-Koyu-Gokova-Marmaris
         
Denizin üzerinde bir denizkızı heykeli ve heykelin üzerinde yazıyor ki; Bu Denizkızı düşlerini süsleyen Cennet'e erişebilmek için nice engin denizler, ufuklar aştı. Kıyılar, adalar, koylar dolaştı... Ta ki Gökova'ya ulaşana kadar..

Gökova'nın güzelliği bu kadar güzel anlatılamazdı herhalde.. Bu anlamlı heykel Gökova aşığı denizci Sadun Boro tarafından heykeltıraş Tankut Öktem'e yaptırılmıştır.

Denizkizi-Heykeli-Gökova-Okluk-Koyu             
Bu güzel heykeli de gördükten sonra sahil kıyısından koy koy maceramıza devam ediyoruz.. Bu rotada Gökova'nın en güzel koylarını karadan görebilmek mümkün.. İngiliz Limanı,  Ayın KoyuLöngöz Koyu buraların ünlü koyları..

ingiliz-limani-gokova-marmaris
 ayin-koyu-gokova-marmaris                     
Koyları kıyıdan gezerken Küfre Koyu ve Yedi Adalar'a gitmek için Kargı Koyu civarında biraz içeri doğru girmemiz gerekti. Burada yine makus tarihimiz değişmedi ve yolu kaybettik :)

Bu dakikaları anlatarak değil de videoya çekerek sizlerle paylaşmak istedim. Hislerimize ve sezgilerimize güvenerek ilerlediğimiz anlar.. :)



Evet gördüğünüz gibi Allaha emanet bir vaziyette en son durağımız olan Küfre Koyu'nun üst kısımlarına ulaşıyoruz ve burada karşıdaki Yedi Adalar'ı fotoğraflıyoruz. 

yediadalar-gokova-marmaris             
Yedi adanın da tek bir adı olması konusu bizi rahatsız ediyor ve biz adalara tek tek isim veriyoruz. Adalarımızın yeni isimleri ise Caner, Süleyman, Fatih, Kamil, İbrahim, Oğuzhan ve Nezih bundan sonra böyle biline.. :)

Buradan da ayrıldıktan sonra Amazon ve Bördübet üzerinden sahilden devam ederek geliyoruz. Bördübet'ten Hisarönü yönüne çıkarak Datça Yolu'na çıkıp özlediğimiz asfalt yola kavuşuyoruz. Bu macera da burada sonlanmış oluyor.. 

Gelin bir de rotamızdan ve haritadamızdan bakalım nereleri gezmişiz..



Karacasöğüt - Bördübet - Yediadalar Gezisi Rotamız (100 Km)
Powered by Wikiloc

Bugün bu güzel gezi de büyük pay sahibi olan sevgili dostum Süleyman Gönder'e, değerli kardeşlerim İbrahim Batman, Kamil Kocabaş, Oğuzhan Artar ve Fatih Kabasarı'ya teşekkür ederim. 

Bugün gezdiğimiz bütün noktalardan sevgilerle.. 

Caner ÇELİK
03.10.2015

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz İnstagram Hesabımı takip edebilirsiniz. Ayrıca Facebook Sayfamdan da paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım. Beğendiğiniz yazıları lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşınız. Teşekkürler :)

Bu yazıda Gökova koyları, gökova gezilecek yerler, Gökova görülecek yerler, Gökova tekne turu, Gökova Jeep safari, Ayın koyu, Ayın koyu nerede, Okluk Koyu nerede, Gökova denizkızı heykeli, Denizkızı heykeli nerede, Marmaris bördübet, Bördübet otelleri, Bördübet nasıl gidilir, Bördübet nerede, Karacasöğüt Marmaris konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir. 

Bütün Gezi Yazılarım

Takip İçin
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

6 yorum:

  1. O bolgede bizde bisikletle kaybolmustuk. yazinizi keyifle okudum. cok guzel anlatmişsiniz tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Faruk bey. Kaybolmamak mümkün değil zaten :) En kötüsü de telefon da birçok yerde çekmediği için teknolojiden de faydalanamıyoruz.

      Sil
  2. Süper olmuş arkadaşlar. en çok yapmak istediğim tur

    YanıtlaSil
  3. eğlenceli bir gezi olmuş... her ne kadar aksiliklerle dolu olsa da sonuç odaklı baktığımızda baya eğlenmişsiniz :) anlatımınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Selam, emeğinize sağlık, yazı gayet keyifli olmakla birlikte bir kaç düzeltme yapmak istiyorum naçizane... Mağara resimlerinin 2.si Karacain mağarasına değil Nimara mağarasına ait, bir yanlışlık olmuş. Karacain mağarasının tamamını botla geçmek de mümkün değil çünkü çok dar geçitler var içerisinde. Bir de denizkızı heykelini Okluk koyuna 'aracınızla' (ki aracınız karayolu aracı anladığım kadarıyla) gittiyseniz nasıl görebildiniz?

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar