Samatya'da Bir Sahaf...

                               

Samatya'da 5 dilde (Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Rumca ve İngilizce) tabelası olan bir sahaf. Sahibinin adı Devrim, görme engelli. Eskişehir'den Ankara'ya, oradan da İstanbul'a uzanan bir hikayesi var. ODTÜ mezunu ve gezi eylemlerine katıldığı için işinden olmuş, sonra da bir sahaf açmış. Dükkanında gözleriyle okuyamadığı ama ruhuyla ezberlediği 1500 civarında kitap var. Üstelik hepsinin yerini ezbere biliyor..


Bugün tanıştık Devrim ile.. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine uğradım dükkanına. Üstelik bize çok yakınmış, komşuymuşuz meğer. Ufacık dükkanında kitapları ve kedileri en iyi dostları.. Bir de dükkanında kendisine yardımcı olması için 2 bayan çalışıyor. Üstelik bu çalışma karşılığı para değil kitap alıyorlarmış. Ne kadar da güzel değil mi..

Son derece keyifli bir sohbeti olan çok güzel bir insan Devrim. Aldığı röportaj ve hatta reklam tekliflerinden konuştuk biraz. Biraz da yaptığı gezilerden bahsetti. O da benim gibi Ege aşığı. Çok gezmiş ege kıyılarını. Bugün bir güzel dost daha edindik hayatımızda. Yolum düştüğü sürece sürekli dükkanına uğrayıp sohbet etme sözüyle ayrıldık dükkanından..

Son günlerde sosyal medya'da yapılan paylaşımlar sayesinde neyse ki yoğun bir ilgi olmuş. Dükkanına gelen herkesle yakından ilgileniyor, sohbet ediyor. Yeni dostlar kazanıyor. Kötü giden ve defalarca kapatma eşiğine dükkanı bugünlerde adeta doluyor taşıyor. Yolunuz düşerse siz de Devrim'le tanışıp bir kitap alsanız ya..

Yeri : Samatya Surp Kevok Kilisesi karşısında.
Cumartesi günleri hariç her gün saat 11.00-23.00 arasında açık bulabilirsiniz.

                                 


Sevgilerle..
Caner ÇELİK
10.12.2015


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu yazıda Devrim Tarım, Samatya sahaf, Samatya sahaf devrim, Samatya kitapçı devrim, Samatya sahafları, samatyada görme engelli sahaf, samatya da görme engelli kitapçı konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir. 
Lütfen yazıya yorum yapınız ve eğer beğendiyseniz paylaşınız. Teşekkürler :)
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

0 Yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunanlar