Hisarönü Tekne Turu - Marmaris



Yemyeşil doğası ve masmavi koyları ile ünlü Marmaris'te şüphesiz ki yapılabilecek en popüler tatil aktivitesi tekne turlarıdır. Marmaris'te tekne turu yapmak için birçok seçenek mevcut. Mamaris coğrafi özelliği bakımından Gökova, Hisarönü ve Mamaris Körfezleri'nin orta noktasında konumlanmıştır. Bu körfezlerin her birinde birbirinden güzel koylar bulunmaktadır.
Bugün Marmaris'in en güzel tekne turu bölgelerinden biri olan Hisarönü Körfezi'nde güzel bir tekne turu yapacağız. Bu bölgede tekne turu yapmak isteyenlere Hisarönü bölgesini kesinlikle tavsiye ediyorum.

***

Turumuz Orhaniye'ye bağlı Kızkumu'ndan başlıyor. Kızkumu, Marmaris'in en özel ve görülmesi gereken yerlerinden biri. Bu doğa harikası oluşum hakkında daha detaylı bilgiyi Bir Aşk Hikayesi Kızkumu yazımda bulabilirsiniz.


Hisarönü Tekne Turumuza buranın en güzel ve donanımlı teknesi "Wiseone" ile Kızkumu sahilinden ayrılarak başlıyoruz. Yaklaşık 30 dakikalık bir seyir sonrasında ilk yüzme molamız olan Selimiye'nin Sığliman Koyu'na geliyoruz.


Buranın en önemli özelliği karadan ulaşım olmadığı için son derece bakir ve temiz bir koy olmasıdır. Sığliman'a sadece deniz yoluyla ulaşmak mümkündür. Burası tarihi açıdan da önemli bir noktadır. Kanuni Sultan Süleyman'ın 1521'de Rodos seferine çıkarken hazırlık yaptığı limanlardan biridir. Deniz derinliğinin düşük olması nedeniyle sığ bir suyu vardır. Sığliman ismini de buradan almıştır. 

Sığliman'dan sonra sıradaki yüzme molamız ise Kamelya Adası'nda. Yöre halkı buraya Manastır Adası da diyor. Bunun nedeni ise adanın üzerinde bulunan 600 yıllık bir ortodoks kilisesi (manastırı).


Kilisenin en önemli özelliklerinden biri avlusunda bulunan taş motifleri. Son derece dekoratif döşenmiş taşlar günümüzde halen orjinalliğini koruyor. Ayrıca kilisenin içerisinde bulunan Hz.İsa figürü de bi hayli etkileyici.


Kilise avlusunda bulunan büyük dilek ağacı ise turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Burada insanlar ağaçlara kurdela ve çaput bağlayarak dilek diliyorlar. Yanımızda "kurdela getirmedik" diye üzülmeyin. Tur teknelerinde buraya yanaşılırken çeşitli renklerde kurdela satılıyor. Her renkten kurdelanın bir anlamı var. Kırmızı aşkı, Sarı parayı, yeşil sağlığı, beyaz ise evliliği simgeliyor. Artık sizin dilek önceliğiniz hangisi ise o rengi seçiyor ve dilek ağacına bağlıyorsunuz. Renginizi bir türlü seçemediyseniz hepsinden birer birer bağlamakta fayda var :) 

Adanın bir de sevimli sakinleri var. Buradaki keçiler özellikle tekneler yanaştığında yanınıza geliyor. Teknelerden verilen yiyeceklerle besleniyorlar. Son derece uysal ve sevimliler. Ellerinizle bile besleyebilirsiniz.

Kamelya Adası'nın en önemli özelliklerinden biri ise Marmaris Bölgesi'nin en harika manzaralarından birine sahip olmasıdır. 3-4 dakikalık yürüyüşle kilisenin olduğı yukarı kısıma çıktığınızda harika bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. 


Adanın etrafında ufak gezintiler yaptığınızda harabe şeklindeki ufak papaz evlerini de görmeniz mümkün. 

Kamelya Adası ziyaretimizin ardından sıradaki durağımız ise Dişlice Adası


Volkanik patlamalar sonucu oluşan bu ada son derece ilginç kaya yapısıyla dikkat çekiyor. Bu kaya şekilleri yakın bölgedeki kara kısımlarında da görmek mümkün. Dişlice Adasının içerisinde bir de mağara bulunuyor. Bu mağaranın içerisine girip adanın diğer kısmına ulaşabiliyorsunuz.


Burada yüzmek bir harika. Değişik şekildeki kayalar ve mağaralarda güzel fotoğraflar da çekilebilirsiniz. Sadece kıyıdaki deniz kestanelerine dikkat etmekte fayda var. 


Turumuzun son durağı ise İnbükü Koyu. Burası Emel Sayın Koyu olarak da biliyor. Son derece temiz ve sakin bir suya sahip. Buraya Emel Sayın Koyu denmesinin de bir hikayesi var;

Koyun az yukarısında bulunan Marmaris-Datça yolunda yıllar önce Emel Sayın'ın arabası bozulmuş. Yöre halkının dilinde o günden itibaren burası Emel Sayın Koyu olarak da biliniyor. Koyun masmavi suyunu Emel Sayın'ın gözlerine benzeten de var ama biz olaya o kadar da magazinsel yaklaşmayalım... :)


İnbükü Koyu'nda verdiğimiz yüzme molamızın ardından tura hareket ettiğimiz Kızkumu'ndaki iskelemize geri dönüyoruz. Kızkumu'nda verilen yaklaşık 30 dakikalık serbest zamanınızda burada fotoğraflar çekip, denizin içerisinde 600 metre boyunca uzanan kum yolunun keyfini çıkarabilirsiniz. 


Serbest zaman süresinin bitmesinin ardından servis araçlarımıza binerek Marmaris'e geri dönüyoruz.

Hisarönü Tekne Turu Rotamız (16,39 Deniz Mili)

Bu harika turda bizleri ağırlayan değerli Wiseone teknesi personeline ve tekne sahibi sayın Taner ERDEN'e teşekkür ederim. Özellikle tekne turu boyunca bizlere yardımcı olan tekne sorumlusu değerli dostum Süleyman GÖNDER'e de teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler de Marmaris'te harika bir Hisarönü Tekne Turu yaparak tatilinize güzel anılar katmak istiyor iseniz aşağıdaki linkten tur detaylarına ulaşabilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz. 




Hisarönü Körfezi'nden Sevgilerle...

Teşekkürler
Taner ERDEN, Süleyman GÖNDER
Çalışkanlar Travel Seyahat Acentası

Caner ÇELİK
09.10.2017

Fotoğraflar : Caner ÇELİK

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir
sedir-adasi-gezi-notlari
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz sosyal medya hesaplarımdan paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Bu yazıda  Hisarönü tekne turu, Marmaris hisarönü tekne turu, Marmaris çevre gezileri, Marmaris çevre turları, Marmaris günübirlik turlar, Marmaris tekne kiralama, Marmaris kızkumu, Marmaris kızkumu tekne turu, Kızkumunda tekne turu, Kızkumu tekneleri  konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir.

Sosyal Medya Takip
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

3 yorum:

  1. Marmaris'te gezilecek yerleri araştırdığımızda bu yazı ile karşılaştık. Kızkumuna zaten gitmek istiyorduk ve açıkcası dişlice adası çok ilgimizi çekti. Gittiğimizde de bayıldık. Yazı için çok teşekkür ederiz faydalı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz Esra hanım beğenmenize ve yazının faydalı olmasına çok sevindim.

      Sil
  2. marmaris her yeriyle gerçekten cennet... kesinlikle gidilmesi gereken yerlerin başında olmalı... anlatımınız için teşekkürler caner bey :)

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar