Ege'nin Bir Sahil Kasabasına Yerleşme Hayali


Yoğun ve stresli bir iş hayatı, trafik, pahalılık, kalabalık... Hepimiz sıkıldık değil mi şu büyük şehirlerden? Her gün evden işe, işten eve saatler süren yolculuklar, sıkışan trafik, boğucu toplu taşıma araçları, hava kirliliği, yüksek yüksek binaların arasına sıkışıp kalmalar... Bıktınız artık değil mi?

Belki de artık tası tarağı toplayıp Ege'ye yerleşme zamanınız gelmiştir!


Büyük şehirlerde yaşayan herkesin hayalidir bir gün Ege'de sessiz, sakin, şirin, huzurlu bir sahil kasabasına yerleşmek. Gittiğiniz tatillerde oraları çok sevenlerin 3.günden itibaren "burada evler ne kadar yahu?" diye meraklanmaları da çok tanıdık benim için :)

Özellikle son dönemde başlayan Ege dizileri furyasıyla da bu Ege'ye kaçma durumu zirveye ulaştı herkesin kafasında. Evlerimizin içine kadar girdi artık o şirin kasabalar. Açıyoruz televizyonu bir Ege dizisini izleyip "off ne güzel yerler" diye sık sık iç çekiyoruz. Doğru mu?


Aslında bu bir emeklilik hayaliydi eskiden. Yıllarca çalıştıktan sonra Ege'ye yerleşip huzur bulmak. Fakat artık bu iş daha genç yaşlara kadar düşmeye başladı. Ege'nin o meşhur sahil kasabaları daha bir genç nüfuslaşmaya ve dolmaya başladı. 

Ege aşığı ve yıllarca oralarda bulunup, yaşamış biri olarak şüphesiz benim de bununla ilgili ciddi planlarım var. Ege'nin her köşesini yazılarımda ballandıra ballandıra anlatmamdan da anlayanlar vardır belki :)

***

Buradan itibaren yazımızı iki bölüme ayırıyoruz. İlk bölüm Ege'ye yerleşmeden önce şunları bir gözden geçirin bölümü. İkinci bölüm ise Madem yerleşeceksiniz buyrun size tam yerleşmelik yerler bölümü olacak... 

1- Ege'ye Yerleşmeden Önce Şunları Bir Gözden Geçirin

Öncelikle hayalinizin temelinde ne var? bunu anlamanız gerekiyor. Örneğin tatmin olmadığınız bir iş ortamı, sizi bir şeylerden uzaklaşmaya yöneltebiliyor olabilir. Yani konunun derinine inersek aslında sizin Ege'ye yerleşmeyi istemeniz sadece işinizden memnun olmadığınızdan dolayı olabilir. İşinizi ya da çalışma ortamınızı değiştirip bir daha düşünün derim.


Yeni bir yere yerleşmek, yeni bir hayat demektir. Yeni bir hayat size her türlü sürprizi yapabilir. Bu sürprizlere açık mısınız? Bunun için yeterli sabrınız ve olası aksilikler için yeterli sabrınız var mı bunu da bir gözden geçirmekte yarar var.

Eğer yerleştiğinizde hayatınızı geçirebileceğiniz, sizi çok yormayacak, stresi olmayan bir işte çalışmak istiyorsanız buraya gitmeden iş olanaklarını gözde geçirmenizi tavsiye ederim. Yok "yeter artık çalışmayı düşünmüyorum, ben evimde oturup bulmaca çözeceğim, bahçemde biber yetiştireceğim" ya da "bütün gün hamak keyfi yapacağım" diyorsanız o ayrı tabi. Ama bunun için de sabit bir gelirinizin olması şart.


Yıllardır alışmış olduğunuz şehirden ayrılıp bambaşka bir yere yerleşmeyi düşünürken ailenizden, sevdiklerinizden, arkadaşlarınızdan ayrılacağınızı da düşünün. Önceleri hızlı bir kararla kaçıp, daha sonra derin bir özlem duyabilirsiniz. Tabiki gittiğiniz yerde de dostlarınız olabilir ve yeni dostluklar kurabilirsiniz. Fakat aklınız yine buralarda kalabilir, hatta belki pişman bile olabilirsiniz.

Yerleşmeyi düşündüğünüz yerin sosyal hayatı da çok önemli. Bu yüzden önceden araştırmanızı ve hatta gidip birkaç gün keşif yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü o dizilerde gördüğünüz sıcak ve sevimli insanları, güzel ege kızlarını gittiğiniz yerde bulamayabilirsiniz. Ege insanı sevecendir, candandır, yardımseverdir fakat sizin bu konuda garip bir şanssızlık yaşama ihtimaliniz de yok değil. Bazı küçük yerlerde dışarıdan gelen insanları kolay kolay  sahiplenemeyebilirler. Bu konuda bir hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz de olabilir. 


Gideceğiniz yere ne kadar sürede alışacağınız da kişiden kişiye değişir. Bu düşündüğünüzden çok daha kısa sürede de olabilir, çok daha uzun sürede de... 

Küçük sahil kasabalarında zaman şehirlere nazaran çok daha fazla yavaş akar. Yani şehrin hızından bunalıp buralara kaçtığınızda, bir zaman sonra buradaki hayat size çok basit ve sıradan da gelebilir, sıkılabilirsiniz. Bu yüzden mevcut hobilerinizin haricinde farklı hobiler edinme ihtiyacı da duyabilirsiniz. Ya da mevcut hobilerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Ege-Tavla

Kendinizi bildiniz bileli bir sahil kasabasına yerleşmenin hayalini kuruyor olabilirsiniz. Ama bu hayal çok genel bir hayal olduğundan sizinle birlikte bu hayali kuran hatta gerçekleştiren bir çok insan var bunu unutmayın. Çevrenizde bu insanlardan varsa onlara fikir danışıp tavsiye alabilirsiniz. Bu konuda siz biraz daha şanslısınız çünkü şu an bu yazıyı okuyorsunuz :)

Bütün bu konuları gözden geçirip "evet ben kararlıyım Ege'ye yerleşiyorum" diyorsanız o zaman sizlere şimdiden bol şanslar. Şimdi o zaman ben size ikinci bölümümüzde yerleşilecek en güzel yerlerden bir demet sunayım... 


2-Tavsiye Ettiğim Ege'nin En Güzel Sahil Kasabaları

Ege bölgesi kendine has kültürü, coğrafi yapısı, kilometrelerce uzanan sayısız sahil kasabaları ve sıcak insanlarıyla ünlüdür. Buralarda yaşama hayali kuran sizler için Ege'nin en yaşanılası yerlerine biraz göz atalım..




Cunda (Ayvalık)

Cunda-Gezenti-Caner

Alaçatı (Çeşme)

Alacati-Gezenti-Caner

Urla (İzmir)

Urla-Gezenti-Caner

Foça (İzmir)

Foca-Gezenti-Caner

Gümüşlük (Bodrum)

Gumusluk-Gezenti-Caner

Akyaka (Gökova-Muğla)

Akyaka-Gezenti-Caner


Bozburun-Gezenti-Caner


Selimiye-Gezenti-Caner


Turunc-Gezenti-Caner


Palamutbuku-Gezenti-Caner

Hepsi birbirinden güzel değil mi? Haklısınız karar vermek çok zor... Yoksa bir karavan alıp bütün Ege'yi mi gezseniz acaba? :) Neyse ben sizin kafanızı daha fazla karıştırmayayım. Birkaç yıl sonra bir sahil kasabasında komşu olmak dileğiyle...



Caner ÇELİK

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz sosyal medya hesaplarımdan paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Bu yazıda  Ege gezilecek yerler, Ege'de yerleşilecek yerler, Ege'nin en güzel sahil kasabaları, Ege'ye yerleşme hayali, Ege'nin en güzel yerleri, Ege gezi rehberi, Ege gezi notları   konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir.

Sosyal Medya Takip
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

11 yorum:

  1. egeye gelmeyin .. eğer istanbulda ki gibi yaşamaya devam etmek aynı konfora aynı hızlı arabaya, motora vs sahip olmak aynı sesli müzüklerle gece yarıları gezmek istiyorsanız, köylülerle anlamaz diye konuşmayıp, şivelerini taklıt edip suratlarına gülecekseniz, beş para etmez tarlalalara binlerce lira para verip fiyatları ucuracakanız, kasabaya gelip şehrin güzelliklerini anlatacaksanız, tarımdan anlamadan organik tarım yapmaya kalkacaksanız gelmeyin efendim şehrinizde kalın LÜTFEN.. ayrıca kasaba önerilerinden de vazgeçin kasaba oldu şehir .. kalın abicim şehrnizde ..yada insan olup gelin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Adsız, size katılıyorum. İnsanlarımız keşke şehirlerde de, kasabalarda da , köylerde de huzurlu - mutlu - seviyeli - insanca yaşayabilse. O zaman belki heryer yaşanacak yer haline gelir ülkemizde. Büyük şehirlerin bozulması bizleri buralardan kaçma düşüncesine sokuyor ama artık her yer büyüyor. Özelliğini ve güzelliğini yitiriyor maalesef.

      Sil
  2. Güzel bir konuyu çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde değerlendirmişsiniz. Tebrik ederim. Akyaka müthiş. Tam yerleşmelik

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Feyza hanım. Akyaka benim de favorimdir :)

    YanıtlaSil
  4. Bi yerden kaçma değil de maviye ve yeşile karışmak istiyor insan, belki de doğası gereği. Temiz bir havanın, denizin, sessizliğin, kargaşadan bunalıma girmeyip sağlıklı düşünebilen insanlarla iki lafın belini kırmak istiyor. Allahın verdiği güzelliklerin kısacık ömründe tadına varmak istiyor, olabildiğince..
    Bir de o hayalini gerçekleştirdiğin de senin gibi dostları yanında olursa, her sela okunduğunda 'biri daha kurtulmuş'demek yerine bugün de ölmedik lan deyip gülüp geçmek istiyor..

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Kafeyi nerede açmayı planladığınız önemli :)

      Sil
  6. emekliligin tadini cikarip kafa dinlemek istiyorum esimle balikesir tarafini dusünuyorum tavsiyeniz varmi izmir cok kalabaliklasti yasiyamiyorum artik sakin temiz sahil kasabası tavsiye ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  7. selam ben izmir ödemiş liyim sakin bir sahil kasabasına yerleşmek istiyorum evliyim ve işime devam etmek istiyorum mesleğim pide çorba soğuk ve sıcak meze çeşitleri yardımcı olursanız sevinirim tel 0536 989 26 35

    YanıtlaSil
  8. Su an yurt dısında calısıyorum ve sabahın korunde bir beyaz yakalı olarak bu tür yazılara ihtiyac duyuyorum, bir nevi terapi. 6 ay sonra iş bitiyor ve sonunda yılların hayaline kavusucam işallah. Ege'de denize 20-30 km yakında bir arsa alıp ufak bi ev yapicam, ekolojik tarım ve hobilerim. su an yaşadığım stresten umarım eser kalmicak

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar