Kıyıköy'de İlk Kamp Maceramız

Kiyikoy-Kamp-Gezenti-Caner-Celik

İstanbul'dan uzaklaşmak istediğimiz bir hafta sonunda daha düştük yollara. Bu defa rotamızı Trakya'nın Karadeniz sahilindeki şirin turistik beldesi Kıyıköy'e çevirdik. Kıyıköy'de Deniz, doğa ve tarih üçlemesinde harika bir 3 gün geçirdik. Ayrıca çok güzel bir kamp tecrübesi yaşadık. Bu güzel tatil kaçamağının ardından sizler için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir Kıyıköy Gezi Rehberi oluşturmaya çalıştık. Umarım beğenirsiniz. 


Kıyıköy, karadeniz'in sahiline hakim bir tepede kurulu bir balıkçı kasabasıdır. Hafta sonu kaçamak yapılacak enfes bir yer. İnsanların gün geçtikçe daha fazla keşfetmesiyle birlikte turistik bir nokta haline gelmiş İstanbul'a yakın gidilecek yerler listenizde olması gereken bir güzellik.

Kıyıköy


Kuzeyinde bulunan Pabuçdere ve güneyindeki Kazandere buraya çok güzel bir hava katıyor. Kıyıköy uzun kumsallarıyla da çok iddalı. Ayrıca şehrin Bizans dönemine dayanan tarihinden izler bulmak da insanı heyecanlandırıyor.

Kıyıköy Nerededir? Kıyıköy'e Nasıl Gidilir?

Kıyıköy Kırklareli şehrinin Vize ilçesine bağlı bir sahil kasabasıdır. İstanbul'a 137 km uzaklıktadır. İstanbul'dan Saray üzerinden Kıyıköy'e ulaşmak mümkündür. Kıyıköy, Kırklareli'nin diğer bir turistik sahil kasabası olan İğneada'ya ise 65 km uzaklıktadır.

***


Kıyıköy maceramıza değerli arkadaşlarım Bahattin, Gamze ve sevgili yeğenim Defne ile başlıyoruz.

Kıyıköy'e ulaştığımızda bizleri ilk olarak Bizans Dönemi'ne ait Kıyıköy Kalesi'nin dönemimize ulaşan giriş kapısı karşılıyor. Beldenin kuzey ve güneyinde bu kaleden sadece iki kapı günümüze ulaşabilmiş. 


Kapıdan içeri girdiğimizde Kıyıköy'ün ufacık çarşısına giriyoruz. Bu çarşının ufak olduğuna bakmayın tatiliniz boyunca ihtiyacınız olacak her şey mevcut. Marketlerde kamp için işinize yarayacak birçok şey bulunuyor. Ayrıca kasaplar, manavlar, restoranlar ve butikler var. Bir tane de zincir süpermarket bulunuyor. Buralarda aradığınızı bulamadıysanız esnaf sizi her şeyi satan bir nalbura yönlendiriyor. Bu nalburda yok yok... Kime sorsanız da zaten gösteriyor :)

Kıyıköy'ün yerlisi de esnafı da son derece sıcakkanlı ve yardımsever. Ayrıca sohbet etmeyi de çok seviyorlar. Çarşı içerisinde yaptığımız kısa muhabbetlerle çok güzel insanlar tanıma fırsatı bulduk.

Çarşı içerisinde tek yön trafik var. Çarşıdan çıkışınız ise kaleden günümüze ulaşabilmiş diğer kapıdan sağlanıyor.


Kıyıköy 'de Nerede Kalınır?

Çarşı içerisinde bulunan butik oteller ve pansiyonlar denize yakın oldukları için çok tercih ediliyor. Ayrıca Kıyıköy'de günlük kiralık evler de bulmanız mümkün.

Sizler için tavsiye ettiğim bazı pansiyonlar;
Ender Pansiyon : 0546 413 57 30
Damla Pansiyon : 0543 460 32 79
Esra Pansiyon ve Müstakil evler : 0534 877 75 02



Bunlar haricinde Efsane Restaurant & Motel'de çok dikkatimi çeken konaklama yerlerinden biri. Odalarının tamamı Kıyıköy Limanı manzaralı. İşletmenin teras manzarası da harika. Burada kalınacak en güzel yerlerden biri.

Efsane Restaurant & Motel : 0546 760 57 69



Kıyıköy'de konaklamak için en çok tercih edilen aktivite ise kampçılık. Kıyıköy'de kampçılık çok yaygın. Beldenin her tarafında kamping ve çadır alanları bulunuyor.

Kıyıköy 'de Kamp


Kıyıköy'de kamp yeri tercihi için öncelikler çok önemli. Kamp alanının denize yakınlığı, ağaçlık olup olmaması, güvenliği, temizliği ve fiyatı tercihleri etkileyen faktörler. Örneğin denize yakın olan kamp yerlerinde fiyatlar daha pahalı olabiliyor. Sizin için denize yakınlık en önemli etken ise yüksek fiyatlara rağmen bu bölgeleri tercih etmeniz uygun olabilir. Fakat buralarda ağaç yoğunluğu biraz daha az. Eğer güneş korumalı bir çadırınız yoksa güneş sizi sabahın erken saatlerinde rahatsız edebilir.

İç kısımlarda fiyatlar biraz daha uygun. Uygun olmasıyla birlikte ağaçların daha yoğun olduğu, dolayısıyla daha serin kamp alanları mevcut. 

Biz kamp yapmak için Pabuçdere'nin kıyısındaki belediyenin kamp alanını tercih ettik. Burası ağaçların içerisinde ve dere kenarında olmasıyla ambiyansı iyiydi. Güvenlik açısından da son derece memnun kaldık. Bizlere kamp süresince yardımcı olan görevli Sertan Yal'a da buradan bir kez daha teşekkürlerimizi gönderelim.


Buralarda çadır yeri fiyatları 20-40 TL arasında değişiyor. Çadrınız yok ise 40-60 TL günlük fiyat aralıklarında çadır da kiralayabilmeniz mümkün. Piknik masası almak istediğinizde ise günlük 15 TL'den ayrıca kiralayabiliyorsunuz. Kamp alanlarında tuvalet hizmeti de ücretsiz olarak sunuluyor. Duş ise buralardaki en büyük sıkıntı. Genelde kamp alanların bir çoğunda duş yok. Plajda duş alıp çadırınıza gelmeniz bu aşamadaki en popüler çözümlerden biri. 

Bu bölgede sizlere tavsiye edebileceğim diğer kamp alanları ise Carpe Diem ve Mehmet Genç'in Yeri. Buralar da fiyat olarak biraz daha uygun akarsu kenarındaki güzel tesislerden.


Kıyıköy'de kamp alanları haricinde de ücretsiz olarak çadır kurmanız mümkün. Ama tabiki bu durumda güvenlik sorunu yaşayabilirsiniz bizden söylemesi.

Gelelim bize. İlk kamp deneyimimiz harika geçti. Mangal yaptık, oksijen depoladık, doğaya karıştık. Güzeldi güzel... :)

Bahattin-Damlar

Çiçeği burnunda kampçılar için İlk Defa KAmp Yapacaklara Tavsiyeler yazımız yararlı olacaktır. Lütfen inceleyiniz. Bu yazı için yeni kampçılardan nacizane tazviyeler diyebiliriz :)

Kıyıköy  Plajları 


Kıyıköy'de denize girebileceğiniz 3 adet plaj bulunuyor. Bunlar Liman Plajı, Belediye Plajı ve Selves Plajı (Koyu). Bu plajların tamamını sizler için inceledik ve incelerken de birazcık yüzdük... :)

1.Liman Plajı

İlk olarak Liman Plajı'na gidiyoruz. Burası Kıyıköy Limanı'nın önünde bulunan uzun bir kumsalı bulunan plaj. Buraya ücretsiz olarak giriş yapabilirsiniz. Plajın kendine ait bir otoparkı yok fakat plajın gerisine araç parketmeniz mümkün. Liman Plajı'ndan ücretli olarak şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. 

Liman Plajı'nın kenarından ise Kazan Deresi Karadeniz'e dökülüyor. 



Liman ve Belediye Plajı arasında tepedeki buruna Aşıklar Tepesi deniliyor. Buraya araç ya da yaya olarak çıkarak iki taraflı harika bir manzara seyredebilirsiniz.


2.Belediye Plajı

Kıyıköy'ün en yoğun ve en çok tercih edilen plajı Belediye Plajı'dır. Buraya münferit olarak giriş ücretsiz fakat araba ile girmek isterseniz 10 TL gibi bir ücret ödeyip giriyorsunuz. Aynı zamanda şezlong ve şemsiyeleri de 10 TL ödeyerek kiralayabilirsiniz. Plajda duş ve tuvalet de mevcut. Plaj girişinde bulunan kısımda duş, tuvalet ve soyunma kabinlerinden 1 TL ücret karşılığında faydalanabilirsiniz. 


Plaj çevresinde kamp alanları ve kafeteryalar bulunuyor. Ayrıca Pabuç Deresi, Beediye Plajı'nın sonundan denize dökülüyor. Bu derenin üzerinde ise 2 adet ahşap köprü bulunuyor.


Burada herşey çok güzel fakat Karadeniz o kadar masum bir deniz değil. Burası çok şirin bir plaj gibi görünse de Karadeniz'in hırçın dalgaları zaman zaman tehlikeli hale gelebiliyor. Bu yüzden Belediye Plajı sürekli olarak Sahil Güvenlik, Jandarma ve görevli cankurtaranlar tarafından acil durumlar karşısında alarm vaziyetinde. Bazı zamanlarda güvenlik gerekçesiyle plaj yüzmek için yasaklanabiliyor da. Son günümüzde bizde bu yasağa şahit olduk.


Bu bölgenin en tehlkeli durumlarından bir tanesi de "Çeken Akıntı". Bu durumda plajın bir çok yerinde uyarılar bulunuyor ve hatta jandarma bu konuyla ilgili sürekli olarak broşürler dağıtıyor. Detaylı bilgiye "Çeken Akıntı" Nedir? yazımızdan ulaşabilirsiniz.  

Belediye Plajı'ndan Selves Plajı'na ulaşmanız için ufak bir tepeye tırmanmanız gerekiyor. Bu tepeden harika bir manzara izleyebilirsiniz. 


Biraz daha yürüdüğünüzde Selves Plajı'na ağaçlar arasından inebilirsiniz.


3.Selves Plajı (Koyu)

Selves Koyu'na ücretsiz olarak giriş yapabiliyorsunuz. Fakat burada şezlong ve şemsiye kiralama şansınız yok. Burada yüzmek istiyorsanız tüm ekipmanlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor. Ayrıca koya araçla girme şansınız da yok. Sadece bozuk bir yolda belli bir yere kadar gelerek aracınızı koyun tepesinde bırakabiliyorsunuz.

Koyun önünde bulunan kayalık alanlar doğal bir dalgakıran vazifesi görüyor. Bu yüzden burada yüzmek biraz daha güvenli. Fakat burada herhangi bir cankurtaran hizmeti yok. Yani olası bir boğulma durumunda müdahale edecek personel maalesef yok. Belediye Plajı'na göre biraz daha temiz ve sakin diyebilirim.


Koyun ucundaki kayalık kısım doğal bir havuz görüntüsünde. Burada çok güzel fotoğraflar da çekebilirsiniz, mangal da yapabilirsiniz. Sizin yaratıcılığınıza kalmış :)

Gezenti-Caner-Celik

Bu plaj yaklaşık 2 km boyunca uzanıyor. Plaj boyunca yürüdüğümüzde ileride bir kamp alanı daha keşfediyoruz. Hem plajın kenarında hemde ağaç yoğunluğu çok güzel. Burası gayet ilgimizi çekiyor bir dahaki Kıyıköy kampımıza buraya gelebiliriz :)


Kıyıköy'de Neler Yapılır?

Kıyıköy sadece deniz ve kamp ile sınırlı bir yer değil. Bu çevrede bir çok aktivite yapmak mümkün. Deniz bisikleti, kano kiralayıp Pabuç deresinde vakit geçirebilir, yine pabuç deresinde tekne turu yapabilirsiniz. Kısa süreli ve uzun süreli doğa yürüyüşü yapabilir ve harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Plajda rüzgar sörfü yapıp adrenalin yaşarken, sakin bir kıyıda balığınızı da tutabilirsiniz.


Biz burada Sertan abinin tavsiyesiyle güzel bir tekne turu yaptık. Kıyıköy'e geldiğinizde kesinlikle bu aktiviteyi tavsiye ediyorum. Tur yaklaşık 40 dakika sürüyor. Pabuç deresinin iç kısımlarına doğru güzel bir gezinti yapıyorsunuz. Harika fotoğraflar çekebilir, doğanın sessizliğine kendinizi kaptırabilirsiniz.

Gezenti-Caner-Celik
Bahattin-Damlar-Gamze-Defne

Akvaryum gibi berrak bu suyun 1-2 metre arasında değişen bir derinliği var. Turun en güzel kısımlarından biri ise ileride bulunan Gelin Ağacı. Bu ağaç dere kenarında bulunan kökleri ile derenin içine doğru uzanmış ve çok ilginç bir görüntüye ulaşmış. Düğün fotoğraflarında gelinlerin üzerinde fotoğraflar çekilmesiyle birlikte halk arasında Gelin Ağacı olaarak anılmaya başlamış.


Kiyikoy-Gelin-Agaci


Yani Türk halkının taşı, toprağı, ağacı bir turizm objesine dönüştürme zekası burada da doruklara ulaşmış. Harika bir fikir :)

Pabuç deresinde tekne turu yapmak isteyenler dere kenarındaki teknelerden Sertan abiyi bulabilirler. Sertan abi bizimle hem kamp konusunda hem de tekne turunda çok yardımcı oldu. kendisine çok teşekkür ediyoruz. Buraya gidenler Sertan abiye lütfen bizim selamımızı da iletiniz :)


Kiyikoy-Sertan


Kıyıköy Gezilecek Yerler

Kıyıköy'e geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken bir yer var. Burası VI. Justinyen dönemine ait olduğu bilinen Aya Nikola Manastırı.

Aya Nikola Manastırı 

MS. 527-565 yıllarında kulanılan bu manastır dünyada kaya oyularak yapılan manastırlara örnek olan en eski manastırlarından biridir. Manastırın içerisinde alt kısımda bir Ayazma ve keşişlerin dinlenme hücreleri de bulunur.



Çok güzel bir ambiyansa sahip manatırı gezerken içerisinin serinliği insanı inanılmaz bir şekilde ferahlatıyor.


Manastırın en ilginç bölümü ise göz yaşı taşı. Bu taştan yaklaşık 10 saniyede bir damlayan su nedeniyle buraya gözyaşı taşı adı verilmiş.


Bu tarihi önem taşıyan manastırın bir de kahramanı var. Bu kahraman 31 yıldır burada gönüllü bekçilik yapan sevgili Hamdi abi. Bu güzel insanı sizlerle tanıştırmaktan gurur duyuyorum. Hamdi abi yıllar önce çöplüğe dönen bu manastırı temizlemiş, düzenlemiş ve bu günlere getirmiş. Şimdilerde ise buraya ziyarete gelen yerli ve yabancılarla tek tek ilgilenerek onlara müzik çalıyor ve mutlu bir şekilde buradan uğurluyor.


Ayrıca içeriye girecekler için fener bile bulunduruyor. Hamdi abinin bir diğer özelliği ise Türkiye aşığı bir insan olması. Gördüğü her yere Türk bayrağı asan bir abimiz. Manastırın karşısında bir kaya üzerine koyduğu sandalyesini kendine özel bir gözetleme kulesi gibi hazırlamış. Yanına da şanlı Türk bayrağımızı asmış. Onun izniyle  buraya çıkıp bu güzel kısmı da sizlerle paylaşıyorum.


Buraya gidenlerin Hamdi abimizle de tanışmalarını ve bizden selam söylemelerini rica ediyorum. Gitmişken ufak bir bahşişi de ihmal etmezseniz güzel olur :)

Son olarak tabiki Hamdi abimizin tüm bu çabalarına rağmen burayı insanca gezip insanca koruyamayan canlılar da mevcut aramızda. Bizim milletimizin maalesef ki doğaya ve tarihi yerlere isim yazma gibi bir hastalığı var. Ben de her yerde bu canlıları afişe etmek ihtiyacı duyuyorum. Keşke bu konuda daha duyarlı olabilsek.

Enes ve Burak sizleri kınıyorum!



Kıyıköy Gece Hayatı

Kıyıköy'e geldiğinizde gece hayatı ile ilgili pek bir beklentiniz olmasın. Burada yapılabilecek en güzel gece aktivitesi kamp ateşi etrafında gitar çalmak. Tabi genelde daha çok aile ağırlıklı kamplar olduğu için bu ihtimal de biraz zayıflıyor.

Ama belli bir saatten sonra çarşı içerisindeki Kartal Çay Bahçesi'ne çıkıp orada güzel manzara eşliğinde çayınızı yudumlamak da güzel bir Kıyıköy akşamı aktivitesi olabilir.

Tabi belki bizim kadar şanslı iseniz Kıyıköy'de bir Kırklareli düğününe denk gelebilirsiniz :) Katıldığımız bu eğlenceli düğün sayesinde çok güzel bir akşam yaşadık. Bu düğünden ufak bir kısmı da sizlerle paylaşalım o zaman :)



Kıyıköy gezimize ve Kıyıköy Gezi Rehberimize yavaş yavaş son verirken yaptığımız aktiviteleri sizlere harita üzerinden göstermekte de yarar var.


3 günlük güzel bir Kıyköy macerasını bayram tatilimizin de sona ermesiyle güzel bir şekilde noktaladık. Biz kamp hayatını çok sevdik. Bu yüzden kamp aktivitelerimiz devam edecek. Buradan da yaptığımız güzel gezileri paylaşmaya devam edeceğiz. Bu arada trakya şivesine de baya bir uyum sağladığımızı fark ettik. Başka gezilerde görüşmek dileğiyle, sevgiyle  kalın.

Caner-Celik-Bahattin-Gamze-Defne-Damlar

Bu güzel Kıyıköy macerasını değerli dostlarım Bahattin, Gamze ve yeğenim Defne ile birlikte geçirdik. Onlara bu güzel anları benimle paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. 

Kıyıköy'den Sevgilerle be ya.. :)



Caner ÇELİK
25.06.2017

Fotoğraflar : Caner ÇELİK, Bahattin DAMLAR, Gamze DAMLAR.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz sosyal medya hesaplarımdan paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Bu yazıda  Kıyıköy gezilecek yerler, Kıyıköy görülecek yerler, Kıyıköy gezi yazısı, Kıyıköy gezi notları, Kıyıköy gezi rehberi, Kıyıköy kamp alanları, Kıyıköy çadır kiralama, Kıyıköy nerede, Kıyıköy ulaşım, Kıyıköy nereye bağlı, Kıyıköy tarihi yerler, Aya Nikola Manastırı Kıyıköy, Kıyıköy tekne turu konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir.

Sosyal Medya Takip
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

18 yorum:

  1. Benim kıyıköy ile tanışmam 20 seneyi geçiyor, son 7-8 sene öncesine kadar her sene özleyerek ziyaret ettiğim çok sevdiğim bir beldedir. Popilerliliğinin artmasına rağmen bakirliğini hala koruyor. Buna insanları korkutan Karadeniz'in hırçın dalgaları,sit alanı diye tuğla dahi konulamayan doğası sebeb oluyor diye düşünüyorum. Bu yüzden bazı eksiklerine göz yummak gerekiyor. Kulağıma çalınan 'buralar sit alanından çıkarılıp, imara açılacak' cümlesinin de dedikodudan ibaret olmasını temenni ediyorum.
    Daha önceleri hep ev pansiyonların da konaklamıştım, bu sefer eşim,çocuğum ve kardeşim Caner ile kamp yaparak farklı bir imza attık Kıyıköy'e.. Düşüncemiz bu işin devamını getirerek kısa sürelerlede olsa büyük şehirin ve hayatın mücadelesine mola vermek.
    Daha önce Kıyıköy'e gitmeyenlere ve herhangi bir yerde kamp yapıp, doğanın keyfini tatmayanlara 'hala ne beklersin be ya' diyorum :)
    Selamla kıyıköy ve güzel insanları..
    Devamla kal kardeşim Caner ..

    YanıtlaSil
  2. Neşe Sönmez4 Temmuz 2017 01:32

    Sevgili Caner Çelik;oncelikle sana kocaman bır teşekkürü borç bilirim.Boylesine harika bır saklı cenneti bizlere tanıttığın için. Sen Olmasaydın inan hiç haberdar olmayacaktım.Resimlere bakarken kiskancliktan catlamadim desem yalan olur.Yaziyi okurken adeta oraları yaşadım.En kısa zaman da o cenneti tadmak için yola koyulacam.Iyi ki varsın Gezenti Caner ������

    YanıtlaSil
  3. Harika anlatım. Harika fotograflar. Sayenizde gitmis gezmis kadar olduk. Kirklarelide boyle biryer oldugunu hic dusunemezdim. Gercekten yaziyi okuyunca cok merak ettim. Bu yaz esimle gidecegimiz yerler listemize ekledik bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle gitmelisiniz Esra hanım. Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Handan Kapıcı4 Temmuz 2017 13:09

    geçen yaz kıyıköye gitmiştik fakat bu selves koyundan filan hiç haberimiz yoktu. fotograflarını gorunce çok sasırdım maalesef burayı atlamışız. ayrıca tekne turuna da katılıp katılmama konusunda kararsız kalmıştık fotografları gorunce katılmadıgımıza pişman oldum. bir sonraki kıyıkoy seyahatimizde bu eksiklerimizi tamamlayacagız. bu guzel bilgi ve paylaşımlr için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Handan hanım beğenmenize çok sevindim. Kıyıköy'e gittiğinizde selamlarımızı iletiniz :)

      Sil
  5. çok güzel bir yeri tanıtmış olduğunuz için çok teşekkür ederim gayet güzel olmuş emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Tam da Kıyıköy'e kaçıp kamp yapma gibi bir planım vardı.Tabi ilk defa gideceğim bir yer olacak.Makale tadındaki bu yazın ilaç gibi geldi diyebilirim.Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazım bey yazıyı beğenmenize ve sizlere yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

      Sil
  7. Bir yer ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Jandarma personeliyim. Tayinim buraya çıktı. Eşim araştırırken gezi rehberinizi bulmuş. Gelecekte yazacağınız gezi rehberlerini bekliyoruz. Elinize sağlık. İyi çalışmalar be ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Sizlere de hayırlı görevler diliyorum :)

      Sil
  8. Cok temiz bir anlatım. Yakın bi yer bakiyordum ve buraya gitmeye karar verdim. İki sorum olacak. Kaldiginiz kamp alaninda elektrik ve buzdolabi hizmeti var miydi? Bir de toplu tasima ile ulasim imkani nasil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elektrik ortak kullanım olarak var. Örneğin cep telefonlarınızı şarj etmeniz için özel alanlar var.. Ya da uzatma kablosu yanınızda götürürseniz ve çadırınızı elektrik olan bölümüne yakın kurarsanız daha kolay faydalanabilirsiniz.

      Toplu taşıma ile Kıyıköy'e giden araçlar var.. Kıyıköy'den sahil ve kampların oldugu bölgeye özel araç ya da taksi ile gitmeniz gerekiyor.. Yokuş aşağı yürümeyi seviyorusanız 15 dk gibi yürüyebilirsiniz de..

      Sil
  9. Teşekkürler anlatımınız için ulaşım ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim. Özel araç harici nasıl ulaşım sağlanabilir?

    YanıtlaSil
  10. Birşey sorucam çadırı kendimizmi getircez

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar