Madame Tussauds İstanbul Balmumu Heykel Müzesi

Madame-Tussauds-istanbul-balmumu-muzesi

Dünyanın balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds'un iki yıl önce İstanbul'da açtığı müze birden bire şehrin en çok konuşulan müzesi haline gelmişti. Londra'da açılan ilk müzenin ardından dünyanın pek çok şehrinde şubelerini açan müze işletmesinin İstanbul şubesi büyük ilgi gördü.

Dünyada 21. müze olarak açılan Madame Tussauds İstanbul Müzesini ben de geçtiğimiz hafta sonu gezme fırsatı bulabildim. Değişik ve eğlenceli bir müze gezisiydi. Toplamda 54 adet eserin sergilendiği müzeyi buyrun birlikte inceleyelim...

Haydi başlıyoruz... :)



Madame Tussauds İstanbul Balmumu Heykel Müzesi

Madame Tussauds Müzesi, tarih, müzik, spor, bilim, kültür, sanat ve sinema gibi bölümlerden oluşuyor. Her bölümde ışıklandırma, seslendirme efektlerinin yanı sıra bazı bölümlerde ziyaretçiler için hazırlanan giysi ve ekipman desteği ile müzeyi daha eğlenceli hale getirmişler.

Müzenin girişinde bizleri ilk olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tüm ihtişamı ile karşılıyor. Arka fonda çalan İzmir Marşı'nın eşliğinde atamızın yanı başında olmak gerçekten insanı heyecanlandırıyor. O kadar başarılı yapılmış ki gözlerinin içine gururla baktığınızda sanki gerçekten karşınızdaymış gibi hissediyorsunuz...

Mustafa-Kemal-Ataturk-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Müze gezimize tarih bölümü ile devam ediyoruz. Burada bizleri güzel şehrimiz İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han, Osmanlı'nın en uzun süre tahtta kalan sultanı Kanuni Sultan Süleyman, islam tarihinin en büyük düşünürlerinden Hazreti Mevlana Calaleddin Rumi ve Osmanlı tarihinin en büyük mimarı Mimar Sinan'ın heykelleri karşılıyor.

Fatih-Sultan-Mehmed-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul
Kanuni-Sultan-Suleyman-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul
Mevlana-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul
Mimar-Sinan-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Sıradaki bölümde ise ilk önce bizleri ünlü Türk yazarı Yaşar Kemal karşılıyor. Üstat ile karşılıklı biraz sohbet ediyoruz... :)

Yasar-Kemal-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Sohbetimizin ardından sırada dünya tarihinin on parmağında on marifet insanı ve en büyük mucitlerinden Leonardo Da Vinci, yine dünyanın en büyük bilgisayar tasarımcısı Steve Jobs ve usta bestekar Wolfgang Amadeus Mozart'ın balmumu heykelleri var. Burada Mozart saçınızı takarak piyanonun başına geçip Ümit Besen'den nikah masasını çalabilirsiniz... :)

Not : Türk'ün aklına hep böyle şeyler geliyor değil mi...

Mozart-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul
Leonardo-Da-Vinci-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul
Steve-Jobs-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Bu bölümün son eseri ise ilk Türk kadın pilotumuz sevgili Sabiha Gökçen. Burada uçuş gözlüklerinizi takarak Sabiha hanım ile güzel bir uçuş yapabilirsiniz...

Sabiha-Gokcen-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Sıradaki bölüm Türk Sinemesı bölümü... Burada bizi Yeşilçam'ın en tonton teyzesi ve herkesin sevgilisi Adile Naşit (Hafize Ana) karşılıyor. 

Adile-Nasit-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Müzede heykellere sarılmak, öpmek serbest. Yani her türlü yakınlaşmaya izin veriyorlar. Zaten Adile teyzemiz de tüm tatlılığı ile duruyor. Gel de sarılma şimdi bu tontona... :)

Bu arada üzülerek söylemeliyim ki Türk Sineması bölümü müzede çok zayıf kalmış. Türk vatandaşlarının tamamının hayatında çok önemli bir yere sahip olan "Yeşilçam Sineması" bölümü daha geniş tutulabilir ve Kemal Sunal, Tarık Akan, Şener Şen, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Munir Özkul gibi nice ustalarımıza yer verilebilirdi. Bu bölümün sanki biraz geçiştirilmiş gibi olması pek hoş olmamış...


Ve işte mekan sahibi... Dünyanın en ünlü balmumu heykeltıraşı ve bu müzenin kurucusu hanımefendi Madame Marie Tussauds.

Madame-Tussauds-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Bu ablamız 1761 yılında doğmuş. Evinde yaptığı balmumu çalışmalarını Fransız ihtilalinden sonra İngiltere'ye getirmiş ve orada dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Madame Tussauds müzesini kurarak adını vermiş. 

Madame Tussauds'un balmumu figürlerini yaparak kullandığı tüm yöntemler günümüze kadar devam etmiş ve Madame Tussauds müzeleri dünyanın en büyük şehirlerinde açılarak yaygınlaştırılmıştır. 

Gezimize spor bölümü ile devam ediyoruz... Bu bölüm bir hayli geniş. Bizleri ilk olarak ünlü Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu karşılıyor. Potaya kendisi kadar yükselemesek de elimizden geleni yapıyoruz... :) 

Hidayet-Turkoglu-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Bu bölümde boks eldivenlerinizi takıp Muhammed Ali'nin karşısına çıkabilir, Rafael Nadal ve Maria Sharapova maçının tam ortasına dalabilir, Arda Turan, Luis Lionel Messi ve Neymar Da Silva ile halı saha maçı yapabilirsiniz... :)

Muhammed-Ali-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Dünyaca ünlü atlet Usain Bolt'a selam vermeden de müzeden asla çıkmayın... :)

Usain-Bolt-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Geldik müzenin müzik bölümüne.. Burada yerli ve yabancı sanatçıların balmumu heykelleri bulunuyor. Ünlü halk ozanımız Neşet Ertaş, sanat güneşimiz Zeki Müren, tüm dünyanın sevgilisi olmuş Barış Manço'nun heykelleri bu bölümü süslüyorlar. 

Neset-Ertas-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul
Zeki-Muren-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Müzede en çok eğlendiğim anlardan biri de sevilen müzik grubu Mazhar - Fuat - Özkan (MFÖ) ile sahne almaktı. Aldın gitarımı elime daldım aralarına. Tabiki ben de "Şapkasız çıkmam abiiii" :)

MFO-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Burada bir Tarkan neden yok diye düşünmedim değil aslında... Ve hatta tek Eurovision şampiyonumuz Sertab Erener de olmalıydı bence... Ama belki de vardır bir sebebi...

Yabancı şarkıcılardan ise Madonna, Rihanna, Beyonce, Bob Marley ve Michael Jakson bulunuyor. Bir de şu ergenlerin sevgilisi sürekli donu dışarıda gezen oğlan Justin Bieber var... :)

Beyonce-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul
Rihanna-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul
Bob-Marley-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Sıra geldi müzenin son bölümüne. Bu bölümde yerli-yabancı aktör ve aktrisler var. Ayrıca Hollywood'un bazı filmlerinden de güzel canlandırmalar yapılmış.

Jennifer Lawrence ve Vin Diesel ile selamlaşarak gezimize devam ediyoruz ve ben güzel oyuncu Audrey Hepburn'un nazik kahve davetini geri çeviremiyorum... :)

Jeniffer-Lawrence-Balmumu-Heykeli-Madame-Tussauds-istanbul

Kahvemizin ardından karşımıza dünyaca ünlü yönetmen Steven Spielberg çıkıyor. Arkada ise ünlü yönetmenin tüm dünyada çok sevilen karakteri sevimli uzaylı dostumuz E.T. var.


Yıllar önce hepimizin hayranlıkla izlediği "E.T." filmi ve işte bu filmdeki küçük çocuk Elliot'un E.T.'yi bisikletle kaçırma sahnesi. Burada bu sevimli yaratık ile bu sahnenin içerisinde buluyoruz kendimizi :)


Sırada yakışıklı aktör Tom Cruise var. Burada motorun arkasına oturarak sevgili Tom ile kendinizi "Görevimiz Tehlike" filminin içerisinde bulabilirsiniz. Fakat burada kenarda ekipman olarak kask koyulmadığından dolayı ben bunu pek tercih etmiyorum.

Çünküüü "kask takmadan motora binmek çok tehlikelidir!" 

Aklıma gelmişken böyle bir kamu spotu yapmadan geçmeyeyim dedim.. :) Lütfen sizler de kask takmadan asla motora binmeyin.


Son aktör ve aktrislerimize geçmeden önce dünya sinemasının şirin yaratığı Shrek ile beraberiz. Bu sevimli yeşil yaratık müzenin en popüler maskotlarından biri.

Shrek-Madame-Tussauds

Müzenin son kısmında yakışıklı beyler ve güzel hanımefendiler uğurluyor bizleri. Kimler yok ki cemiyette... Yakışıklı erkeklerden Kıvanç Tatlıtuğ, Tolga Çevik, David Beckham, Leonardo Di Caprio, Brad Pitt... Güzel hanımlardan ise Demet Akbağ, Beren Saat, Victoria Beckham, Angelina Jolie, Julia Roberts...

Kivans-Tatlitug-Madame-Tussauds
Demet-Akbag-Madame-Tussauds
Tolga-Cevik-Madame-Tussauds
Beren-Saat-Madame-Tussauds
Leonardo-Di-Caprio-Madame-Tussauds

Bu son bölüme birilerini ekleme şansım olsaydı; komedyen kontejyanından Cem Yılmaz ve Gülse Birsel'i, yakışıklılık ve güzellik kontejyanından Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'i, oyunculuk kontejyanından ise Haluk Bilginer ve Türkan Şoray'ı eklerdim...

***

Müzenin çıkış kısmında bir mağaza bulunuyor. Burada Madame Tussauds hatırası olarak bir şeyler satın alabiliyorsunuz. Ayrıca girişte müze girişinde Beyoğlu Tramwayında bir fotoğrafınız çekiliyor. Bu fotoğrafı çıkışta satın alabiliyor ya da bu fotoğrafınızı anahtarlık ve çerçeve olarak yaptırabiliyorsunuz.

Madame Tussauds Müzesi genel anlamda başarılı ve güzel vakit geçirebileceğiniz bir müze. İstanbul'da Haftasonu Gidilecek Yerler listenize rahatlıkla ekleyebilirsiniz. İçeride fotoğraf çekimi ve heykelleri inceleme zamanınız ile ortalama 1,5 saat gibi bir sürede müzeyi gezebiliyorsunuz.

Madame Tussauds İstanbul'u yurt dışındaki diğer Madame Tussauds müzeleri ile karşılaştıranlar buranın bir seviye daha yetersiz olduğu yorumlarını yapsalar da, belki de zamanla yapılacak eklemeler ile daha başarılı hale gelebilir.

Bu arada bizim bu müzeye alternatif bir balmumu müzemizin olduğunu da hatırlatalım. Eskişehir'de bulunan Yılmaz Büyükerşan Balmumu Müzesi. Orası da Eskişehir'e gidenlerin kesinlikle gezmesi gereken bir müze. Daha çok eser olması açısından tavsiye edilir. 


Madame Tussauds İstanbul Müzesi Nerede?

Müze Beyoğlu'nun meşhur İstiklal Caddesi üzerindeki Demirören Avm'nin içerisinde bulunuyor. Alışveriş Merkezi'nin yan tarafında bulunan kapısından giriş yapabiliyorsunuz.


Madame Tussauds İstanbul Müzesi Giriş Ücretleri?

Müzenin giriş ücreti gişede 54 TL (13 yaş ve üzeri yetişkin sayılıyor). Biletlerinizi online olarak alırsanız %15 indirim ile giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca burası özel bir müze olduğu için Müzekart geçerli değil fakat Müzekart sahiplerine %15 indirim yapılıyor.

(Bilet fiyat ve kampanyaları 2018 Mart dönemi için geçerlidir. Müzenin güncel fiyatlarını buradan takip edebilirsiniz)



Veee Bugünkü Müze Gezimizden Eğlenceli Bir Kamera Arkası :)

Madame-Tussauds-istanbul-gezenti-caner

Madame Tussauds İstanbul'dan Sevgilerle...


Caner ÇELİK
04.03.2018

Fotoğraflar : Caner ÇELİK, Funda DOĞAN

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir
hababam-sinifi-muzesi-gezibaris-manco-evi-muzesi


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz sosyal medya hesaplarımdan paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Bu yazıda  Madame Tussauds Müzesi, Madame Tussauds Museum, Madame Tussauds Müzesi İstanbul, Madame Tussauds Museum Istanbul, Madame Tussauds Müzesi nerede, Madame Tussauds Müzesi giriş ücreti, Madame Tussauds Müzesi nasıl gidilir, İstanbul Balmumu Heykel Müzesi, İstanbul Heykel Müzesi, Balmumu Heykel Müzeleri, İstanbul Heykel Müzesi nerede, İstanbul'da Balmumu heykel Müzesi konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir.

Sosyal Medya Takip
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. Hayatımın en güzel günlerinden biriydi. Şahane bir müze... Kendimi kaybettiğim doğrudur ve orda zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Masmavi gözlerine bakarken yüreğim gurur doldu Mustafa Kemal Atatürk ün koluna girdiğim anda...o kadar gerçek gibi duruyorlar ki bi an dokunuyosun konuşacak gibi hissediyorsun...Hafize ananın hababam sınıftaki o güzel anları gözünüzün önüne geliyor... Dediğin gibi hababam sınıfından da yapılması gereken önemli yeşilçam oyuncuları olmalı...en bayıldığım an Tom Cruise motoruyla gezdiğimi düşünmek bile benı çok heyecanlandırdı :) caner süper esprili üslubunla çok güzel anlatmışsın.Ayrıca çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp birlikte gezebildiğimiz için...Emeğine ve kalemine sağlık...

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar