Şile Kurna Plajı Kampı

Sile-Kurna-Plaji

Kamp aktivitelerine uzun bir süre ara verince özlüyor insan bu çadır hayatını. Bu yüzden doğayı asla bu kadar ihmal etmemek gerekiyor. Benim gibi düşünen 'bir grup güzel insanla' çıktığımız bu kamp macerasında hep birlikte düştük Şile yollarına...

Riva-Şile-Ağva bölgesinde çok fazla kamping alanı bulunuyor. Bu kadar fazla seçenek olunca bunların arasından tercih yapmak tamamen sizin bir kamptan ne beklediğinize, önceki kamp tecrübelerinize ve kişisel zevklerinize kalıyor. Kamp yeri seçimi ve kampçılık ile ilgili merak ettiğiniz bir çok şeyde size yardımcı olmak için İlk Defa Kamp Yapacaklara Tavsiyeler isimli bir yazı yazmıştım. Dileyenler bu yazıyı da inceleyebilirler.



Biz bugun konum olarak Riva ile Şile arasında kalan Kurna Plajı adı verilen bölgede kamp yapacağız. Şile'nin güzel sahillerinden biri olan Kurna Plajı, Karakiraz ve Kurna köylerinin yakınlarında bulunuyor. 

Ulaşım olarak İstanbul'a yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta yer alan Kurna Plajı, şehir hayatından bir saatte uzaklaşıp İstanbul'a yakın yerlerde kamp yapmak isteyenler için uygun bir adres olabilir.

Kurna Plajı'na Nasıl Gidilir?


Kurna Plajı'na ulaşmak için İstanbul'dan Ayhan Şahenk Ormanı'na doğru ilerlediğimizde bizleri Karakiraz Köyü karşılıyor. Köyü geçtikten sonra karşımıza çıkan yol ayrımından sol tarafa doğru ilerleyerek Kurna plajına ulaşabiliyorsunuz. Burası gerçekten harika bir yer...

Kurna-Plaji-Sahili

Kurna Plajı'nda kamp yapmak isteyenler için de tek bir alternatif bulunuyor. Orası da Sabri Bey Kamping.

Sabri-Bey-Kamping-Sile

Burası tam bir aile işletmesi. Rahatlıkla konaklayabileceğiniz, tüm ihtiyaçlarınızı bulabileceğiniz ve en önemlisi sizlerle çok yakından ilgilenen işletmecisi sevgili Sabri Eski sayesinde kendinizi çok rahat hissedeceğiniz bir yer.

Sabri Bey Kamping alanında kapalı bir restoran bölümü ve bir de teras bölümü bulunuyor. Buralarda bulunan masalarda oturabilir, yemeklerinizi rahatça yiyebilirsiniz. Ayrıca çadırlarınızı kurduğunuz alanların kenarına piknik masası da alabiliyorsunuz.

Sabri-Bey-Kamping-Sile

Kamp alanının çitlerle çevrili olması aynı zamanda güvenlik açısından da çok önemli bir özellik. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek, mangal yapmak serbest. Ayrıca mutfağı, mutfak araç-gereçlerini ve buz dolaplarını da kullanabiliyorsunuz. Kamp alanlarının en önemli unsurlarından olan duş ve lavabo da tesiste mevcut.

Çadırlarınızı biraz daha sessiz ve manzaralı bir alana kurmak istediğinizde bu imkan da sunuluyor. Tesisin arkasındaki yamaç kısmına ağaçların arkasına çadırınızı kurabilir ve manzaraya daha hakim olabilirsiniz.

Sabri-Bey-Kamping-Sile

Burada güne bu manzara karşısında uyanmak gerçekten paha biçilemez.

Kamp-Keyfi-Manzara-Deniz

Son olarak burası ilk defa kamp yapacaklar için çok uygun ve güvenli bir kamp yeri. Ayrıca dostlarınızla çok rahat vakit geçirebilir ve kamp yapma keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

Kamp-Sabah-Kahvalti

Sabah kahvaltısının ardından deniz keyfi yapmak için sahile iniyoruz. Kamping alanımızın denize uzaklığı sadece 100 metre. Kumsal ise gayet temiz ve keyifli. Denize gelirsek klasik hırçın ve dalgalı bir Karadeniz sahili...

Kurna-Plaj-Sahil

Laf aramızda ben Karadeniz sahillerinde denize girmekten çok fazla keyif almıyorum. Çünkü sürekli bir tehlike, sürekli bir jandarma müdahalesi ve boğulma vakaları ile geçiyor gününüz. Bu durumlar ise insanın keyfini ister istemez kaçırıyor...

Her karadeniz sahili yazımda yaptığım hatırlatmayı burada da yapma gereği hissediyorum kendimi. Karadeniz sahillerinde "çeken akıntı" olayına dikkat etmelisiniz. Çeken akıntı ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler bu yazımı okuyabilirler.

Ne kadar riskli ve tehlikeli olsa da bir o kadar da eğlenceli. Bahattin kardeşimle Karadeniz'in keyfini çıkarıyoruz.. :)

Karadeniz-Hircin-Dalgalar

Yüzmek ve güneşlenmek haricinde çevrede ufak çaplı keşifler yapabilirsiniz. Koyun iki ucundaki tepelere tatlı tırmanışlar yaparsanız fotoğraf çekmek için çok güzel açılar bulabilirsiniz.

Ben Hanife, Filiz ve Gül'den oluşan aksiyon kadromuz ile bu manzaralara şahit olmak için yukarıya tırmanıyoruz ve bu harika manzaraya şahit oluyoruz.


Deniz, kum, güneş ve manzara sefamızın ardından sıra geldi akşam için hazırlık yapmaya. Kamp aktivitesi tabiki mangalsız olmaz. Biz de mangal sever bir ekip olduğumuz için bu mangal olayına çok önem veriyoruz..

Mangal malzemelerinin tümü tesiste mevcut. Yani yanınızda mangal malzemelerini kendinize yük etmenize gerek yok. Mangal için alışveriş yapmak isteyenlerin iki seçeneği bulunuyor.

İlk seçenek; buraya gelmeden tüm alışverişinizi yapabilir ve özellikle etlerinizi muhafaza etmek için tesiste bulunan buz dolaplarını kullanabilirsiniz.

İkinci seçenek ise Kurna Plajı'na 4 km uzaklıkta bulunan Sahilköy'e uğrayarak tüm alışverişinizi buradan yapabilirsiniz. Köyde kasap, market, manav gibi alışveriş imkanlarınız fazlasıyla mevcut. Sadece alkol konusunda biraz sıkıntı var. Fakat esnafa sorduğunuzda sizleri alkol satan bir iki yere yönlendirebiliyorlar.

Tüm hazırlıklarımızı yapmamızın ardından sıra geldi mangal keyfine.. Burada okuyucuya saygımdan et ve mangal fotoğrafları paylaşmıyorum. Sadece bu güzel sofrayı güzel kılan 'güzel insanları' paylaşmak yeterli sanıyorum...


Şehrin gürültüsünden, stresinden ve kalabalığından kurtulmak isteyenler kendilerine kesinlikle bir İstanbul'a yakın gidilecek yerler listesi yapmalı. Özellikle doğa yürüyüşü ve kamp yapmayı seviyorsanız İstanbul'a yakın kamp yerleri konusunda bu bölgeleri tercih edebilirsiniz.

Unutmayın ki en basit kamp aktivitesi bile hafta sonu şehrin içinde kalmaktan çok çok iyidir. Bu yüzden hepinizi doğayla buluşmaya ve kucaklaşmaya davet ediyorum... Hele ki yanınızda güzel dostlarınız ve çok eğlenceli bir ekibiniz de varsa tadından yenmez...

Bizler bu güzel ekiple çok güzel bir hafta sonu geçirdik. Ayrıca Sabri bey gibi çok kibar ve ilgili bir dost kazandık. Kendisine bir kez daha çok teşekkür ediyoruz.


Bu güzel fotoğrafı daha da genişletmek ve yeni dostlar kazanmak için sabırsızlanıyoruz. Çünkü doğayı güzel dostlarla paylaşmanın çok keyifli olduğunu biliyoruz. Bize katılmak isteyen herkese kapımız açıktır.

Doğayı sevin... Doğayı koruyun... Doğaya çıkın...

Kurna Plajı'ndan Sevgilerle...

Teşekkürler
Sabri Bey Kamping - Sabri ESKİ


Fotoğraflar : Caner ÇELİK, Gül KARAKUŞ, Filiz AKBABA.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir
agva-gezilecek-yerler
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz sosyal medya hesaplarımdan paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Bu yazıda  İstanbul gezilecek yerler, İstanbul'a yakın gidilecek yerler, İstanbul'a yakın kamp yerleri, Şile Kamp yerleri, Şile'de kamp, En güzel kamp yerleri, Kamp yerleri listesi, İstanbul çevresindeki kamp yerleri, Kamp yeri nasıl seçilir, İlk defa kamp yapacaklara tavsiyeler, Şile sahilleri, Karadeniz sahili kamp, Şile Kurna Plajı, Kurna Plajı Kamp, kurna Plajına nasıl gidilir?,  Sabri bey kamping,  İstanbul kamp yerleri, en güvenli kamp yerleri konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir.

Sosyal Medya Takip
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Yaşadığım en güzel kamp deneyimiydi. Caner bu işin uzmanı olmuş gerçekten. Herkese güler yüzlü davranıp hem kendi eğleniyor hem çevresinde ki herkesi eğlendiriyor. Gezmeyi seven herkes Caner in peşine takılsın asla pişman olmaz garanti veriyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Sakin, güzel ve tüm ihtiyaçlarımıza cevap veren güzel bir yerdi. Herşeyi çok güzel anlatmışın yüreğine sağlık. İlk kamp deneyimim sevdiklerimle ve pek keyifli sonlandı.

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar