Modern Bir Sahil Kenti "İskenderun"

iskenderun                           
Aslında bu yazı bir gezi yazısından daha çok asker anısı gibi olacak.. 12 Aralık 2012 - 5 Ocak 2013 tarihleri arasında askerlik görevimi yaptığım İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'nda hayatımın en garip 24 gününü geçirmiştim. Acemi birliğim süresince tel örgülerden dışarısını hiç göremediğim için gezme fırsatı da maalesef pek bulamadım. Zaten içerisini anlatmak da yasak, anlatsam da çok ilginizi çekeceğini sanmıyorum.. :)

İskenderun'a veda etmeden önce ufak bir gezi yapıp meşhur zurnası ve künefesinin tadına bakabildik sadece. Onları da aşağıya bir yere bırakıyorum.. :)

***

iskenderun-sahili

İskenderun gelişmiş, modern bir sahil kenti. Hatay iline bağlı büyük ve gelişmiş bir ilçe burası. Buranın kordonunu ben İzmir'e çok benzettim. Son derece güzel ve geniş bir sahile sahip. Caddeleri ve sokaklarıyla sanki büyük bir şehirdesiniz hissi yaratıyor insanda. Sizlere burayı daha detaylı anlatmak isterdim fakat İskenderun'da sahilden başka bir yeri gezmeye vaktimiz olmadığından daha çok yemeğe vakit ayırabildik.




Hatay mutfağının en basit ve en ünlü gıdalarından biri olan Zurna'yı çok merak ediyorduk ve 24 gün boyunca asker yemeğinden sonra çok iyi bir fikir olduğu görüşündeydim :)

"Zurna nedir?" diye soracak olanlara ise şu şekilde anlatalım. Bizim her yerde yediğimiz tavuk dürüm'ün daha bol malzemelisi ve boyut olarak abartılı şekilde daha uzunu.


Zurna önümüze geldiğinde öyle bir boyutta olduğunu gördüm ki neresinden yemeğe başlayacağımı bilemedim. Normal bir insanın bitiremeyeceği kadar büyük olduğu kesin (Kendimi bu sınıfa asla koymuyorum) :)

Oradan çıkıp Hatay denilince akla ilk gelen şeye gidiyoruz koşa koşa "Künefe"..

                               
Uçak saatimiz yaklaştığından hemen Hatay'a dönmek zorunda kalıyoruz. İskenderun'u pek fazla gezemesek de burası hep güzel anılarla hatırlayacağım bir yer olacak kalacak hayatımda..

Askerler arasında söylenen bir söz vardır burada; İskenderun bir liman ben ise bir gemi... 

Bu sözden ilham alarak, Acaba bir daha ne zaman geliriz..? gelmez miyiz kısmet diyorum :)

                                  
Bizlere İskenderun'da olduğumuz sürece çok yardımcı olan ve hiç yalnız bırakmayan sevgili dostum Barkın DURLA'ya çok teşekkür ediyorum.

İskenderun'dan sevilerle...

Caner ÇELİK
04.01.2013


Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz İnstagram Hesabımı takip edebilirsiniz. Ayrıca Facebook Sayfamdan da paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım. Beğendiğiniz yazıları lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşınız. Teşekkürler :)

Bu yazıda İskenderun Gezilecek Yerler, İskenderun Görülecek Yerler, İskenderun Gezi Rehberi, İskenderun Rehberi, İskenderun Künefe, İskenderun Mutfağı, İskenderun Meşhur Yemekleri  konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir. 
Lütfen yazıya yorum yapınız ve eğer beğendiyseniz paylaşınız. Teşekkürler :)

Bütün Gezi Yazılarım

Takip İçin
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. gittiğim için söylemek isterim ki iskenderun çok güzel bir yerdir...sahili olsun... yemekleri olsun insanlarının misafirperverlikleri olsun gidilmesi gereken yerlerden biridir...paylaşımınız için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar