İstanbul Şehir Rehberi



İSTANBUL

İstanbul, asırlar boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış dünyanın en güzel ve en büyük şehirlerinden biridir. Tarihi, doğası, kültürü, mimarisi ve dünya çapındaki ünüyle bir çok kişinin rüyası haline gelmiş bir dünya şehridir. Şehirde bir çok din, dil, ırk ve kültüre sahip kozmopolit bir yaşantı vardır.. Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren, iki ayrı kıtayı yaşayan bir şehirdir. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet'in şehri fethetmesiyle birlikte Türklere ait bir şehir olarak kalmıştır.

Şehir turistik açıdan da dünya çapında çok popülerdir. Dünyanın her tarafından gelen turistleri ağırlayarak kendisine hayran bırakan büyüleyici bir şehirdir İstanbul. 

Plaka Kodu : 34
Nüfus : 15 milyon
Yüzölçümü : 5.343 km2
Alan Kodu : 212 (Avrupa), 216 (Anadolu)
Bölge : Marmara Bölgesi

İstanbul'un Neyi Meşhur? :
İstanbul'un hemen herşeyi meşurdur diyebiliriz. Böylesine kültürel ve tarihi ve doğal bir şehirin her noktasında ayrı bir tat bulabilirsiniz. Ama yine de İstanbul denildiğinde ilk akla gelen şey; o meşhur İstanbul Boğazı'dır. Tüm dünyanın hayran kaldığı o meşhur boğaz, şehrin en büyük değeridir. 

İstanbul'da Ne Yenir? :
İstanbul'un her köşesinde bir çok damak zevkine uygun yiyecek ve içecekler bulmak mümkündür. Fakat ünü sınırları aşmış Vefa'da boza içmek, Eyüp'te kebap yemek, Sultanahmet'te işkembe içmek, Boğaz vapurunda simit & ayran keyfi yapmak, Şemsipaşa'da meşhur turşunun tadına bakmak ilk akla gelenlerdir. 

Ünlü İstanbullular : 
-

İstanbul'a Nasıl Gidilir :
İstanbul, İzmir'e 478 km, Ankara'ya 450 km, Antalya'ya 675 km uzaklıktadır. İstanbul Otogar'a yılın hemen her sezonu büyük otobüs şirketleri şehirlerarası seferler düzenlemektedirler. İstanbul Atatürk Havalimanı (Avrupa) ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (Anadolu) olmak üzere İstanbul'a ait 2 adet havakimanı bulunmaktadır. 3.Havalimanı ise çok yakın bir tarihte İstanbul'da açılacaktır. 

İstanbul Gezilecek Yerler : 

Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

0 Yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunanlar