Çiçeği Burnunda Kampçılar İçin Kamp Rehberi


Doğanın içerisinde mis gibi bir hava, bolca oksijen, bolca huzur... Kuşların ve hafif esen rüzgarın o eşsiz sesi.. Yeşile dokunmak ve toprakla temas etmek.. Özellikle şehir hayatından bunalan insanlar için kulağa ne kadar da güzel geliyor değil mi?

İşte gözlerimizi kapatıp bunları düşündüğümüzde aklımıza gelen tek bir aktivite var o da kampçılık.. Daha bir kaç yıl önce "kampçılık" denildiğinde sadece izcilere has bir aktivite olduğu düşünülürdü. Fakat özellikle son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle kamp yapma fikri vazgeçilmez bir sosyal aktiviteye dönüşüverdi insanlar arasında...

Doğaya karşı oluşturulan pozitif bir farkındalık hareketiyle özellikle gençlerin kampçılığa yönelmesiyle çığ gibi büyümeye başladı kampçılık furyası..

Kimileri arkadaş gruplarıyla hobi olarak kampçılığa ilgi duyarken, kimileri ise kamp gruplarıyla birlikte doğanın kucağına bırakmaya başladı kendini.  

Ben de doğaya ve kampçılığa düşkün bir insan olarak çiçeği burnunda kampçılara yardımcı olabilmek üzere nacizane bir kamp rehberi hazırlama ihtiyacı duydum. Bu yazı dizisinde kamp nasıl yapılır? ile başlayarak iyi bir kamp yapmak için aradığınız ve merak ettiğiniz her şeyi bulabileceğinizi düşünüyorum..


Aradığınız herşeyi konu başlıklarını takip ederek bulabilirsiniz. Bunlar haricinde merak ettiğiniz ya da eklemek istediğiniz konuları yazı altındaki yorum bölümünden iletebilirsiniz. 

Kampçılık ile İlgili Genel Konular
Kamp yapmak sadece bir sosyal aktivite değil bir yaşam tarzıdır. İnsanlar neden kamp yapmayı bu kadar seviyor? Kamp yapmanın insana faydaları nelerdir? Kamp yapmanın sosyal hayatımıza sayısız pozitif etkisi vardır.






2. Kamp Kuralları Nelerdir?


Doğada olmanın en güzel kısmı "özgür" olmaktır. Fakat kamp hayatının sosyal ortamı ve doğayı koruma bilinci ile ilgili kampçılıkta çeşitli kuralları da unutmamak gerekir. Bu kurallar daha keyifli, güvenli ve verimli bir kamp için yazılı olmayan beşeri kurallardır.

Herkesin kamp kültürü ya da kamp tecrübesi farklı olabilir. Bu yüzden kamp yapılacak yerin seçimi de çok büyük farklılıklar gösterebilir. Bunun için en doğru ve kendinize en uygun kamp yeri seçimi yapmak için birçok konuyu düşünmeniz, sorgulamanız ve araştırmanız gerekir.




4. Kampçılıkta Çadır Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?


Çadır kuşkusuz bir kampın en önemli malzemesidir. Bu yüzden kişisel ihtiyaçlarınız ve kullanım koşullarınız ile alakalı sorulara cevap vererek kendinize en uygun çadırı seçebilirsiniz. Çadır seçiminde nelere dikkat edilmeli konusu bu yüzden kampçılıkta büyük önem taşımaktadır. 





5. Kamp Tehlikeleri Nelerdir?


Birçok insan için kamp yapma fikri çeşitli ön yargılar oluşturmaktadır. Kampçılığın tehlikeli bir aktivite olduğu düşünülmektedir. Oysa ki çeşitli önlemler alınarak doğa hayatının ve dış etkenlerin tehlike riskini en aza indirebilmek mümkündür. 







İlk Defa Kamp Yapacaklara Tavsiyeler

Tüm bu konulara ilaveten ilk defa kamp yapacaklara tavsiyeler  yazıma da göz atmanız yararlı olacaktır. Umarım bu derleme kamp yapma fikirlerinize güzel bir rehber olabilmiştir.

Bir gün bir kamp alanında görüşmek ve doğayı birlikte paylaşmak dileğiyle...

Yaptığım Bazı Kamplar


 BALIKESİR : Kazdağları'nda Kamp ve Doğa Gezisi
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi yazının altına yorum yaparak paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca bölgeye gezi planı yapacaklar sorularını paylaşabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Gezilerim sırasında anlık paylaşımlarımı yazılardan önce İnstagram'dan yapıyorum. Dilerseniz sosyal medya hesaplarımdan paylaşımlarımı takip edebilirsiniz.

Bu yazıda  Kampçılık rehberi, kamp rehberi, çiçeği burnunda kampçılara tavsiyeler, kamp nasıl yapılır, kamp kuralları nelerdirkamp yeri seçiminde nelere dikkat edilir,  çadır seçiminde nelere dikkat edilirkamp tehlikeleri nelerdir  konularına yer verdik. Umarım beğenmişsinizdir.

Sosyal Medya Takip
   
Bu Yazıyı Paylaş:  Facebook Twitter Google+

0 Yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunanlar